64bit internet browser works, but 32bit aren't.

Posted: 12-30-2008, 06:25 AM
Hi All.

I'm not sure what caused this weird symptom. but I still doubt Avast!
anti-virus.
after installed Avast free-home AV apps onto my vista 64 ultimate.
almost every network releated apps aren't running. (mostly 32 bit apps.)
include latest firefox, google chrome browser, 32bit internet explorer
brothas.

but 64 bit internet explorer is surely works. (maybe it's only network-app
that I can use.)

problem is, avast uninstalltion isn't work either!
so I removed manually, services, registries but no luck.

fyi.
pinging, ftp via Command works
mostly, games, media players streaming, apps are NOT works.

and there is no suspicious log in Event Viewer.
Network Center says "no problem".

anyone out there shed a bright light onto me?

Thanks in advance.

64bit internet browser works, but 32bit aren't.


Responses to "64bit internet browser works, but 32bit aren't."

Robert L. \(MS-MVP\)
Guest
Posts: n/a
 
Re: 64bit internet browser works, but 32bit aren't.
Posted: 12-30-2008, 08:26 PM
These posts may help too.

Windows Vista Ultimate 64 - Net ...Windows Vista Ultimate 64 - Net MIA and
apps crash .... It makes you wonder why MS chose to "hide" the 64-bit IE
from the menu and still use the 32-bit as ...
http://www.chicagotech.net/netforums...opic.php?t=964

Running 32-bit Applications on 64-bit WindowsMany 32-bit Windows
Explorer extensions fail to work with 64-bit Windows Explorer (due to the
fact that 32-bit programs cannot interface with 64-bit in- proc ...
www.chicagotech.net/winissues/32bitissues.htm



--
Bob Lin, MS-MVP, MCSE & CNE
Networking, Internet, Routing, VPN Troubleshooting on
http://www.ChicagoTech.net
How to Setup Windows, Network, VPN & Remote Access on
http://www.HowToNetworking.com
"Futurizer" <Futurizer@discussions.microsoft.com> wrote in message
news:F52E79A7-B109-4796-B19D-39C55F6D0CE4@microsoft.com...
> Hi All.
>
> I'm not sure what caused this weird symptom. but I still doubt Avast!
> anti-virus.
> after installed Avast free-home AV apps onto my vista 64 ultimate.
> almost every network releated apps aren't running. (mostly 32 bit apps.)
> include latest firefox, google chrome browser, 32bit internet explorer
> brothas.
>
> but 64 bit internet explorer is surely works. (maybe it's only network-app
> that I can use.)
>
> problem is, avast uninstalltion isn't work either!
> so I removed manually, services, registries but no luck.
>
> fyi.
> pinging, ftp via Command works
> mostly, games, media players streaming, apps are NOT works.
>
> and there is no suspicious log in Event Viewer.
> Network Center says "no problem".
>
> anyone out there shed a bright light onto me?
>
> Thanks in advance.
Steelgrave
Guest
Posts: n/a
 
RE: 64bit internet browser works, but 32bit aren't.
Posted: 01-03-2009, 06:25 AM
I may have a fix for you. I had the same problem and found a solution
provided by Steve the Moderator at vistaheads.com:

Open a command prompt as an administrator:

http://www.howtogeek.com/howto/windo...vista-run-box/

Type the following commands without the quotes:

"Ipconfig /flushdns" and press Enter.

"Netsh int ip reset" and press Enter

Vista will then want to be rebooted. Go ahead and reboot.

When it starts back up, again open command prompt as administrator.

Type the following commands without the quotes:

"Netsh winsock reset"

Vista will then want to be rebooted. Go ahead and reboot.

When it starts back up hopefully IE7 will work once again


"Futurizer" wrote:
> Hi All.
>
> I'm not sure what caused this weird symptom. but I still doubt Avast!
> anti-virus.
> after installed Avast free-home AV apps onto my vista 64 ultimate.
> almost every network releated apps aren't running. (mostly 32 bit apps.)
> include latest firefox, google chrome browser, 32bit internet explorer
> brothas.
>
> but 64 bit internet explorer is surely works. (maybe it's only network-app
> that I can use.)
>
> problem is, avast uninstalltion isn't work either!
> so I removed manually, services, registries but no luck.
>
> fyi.
> pinging, ftp via Command works
> mostly, games, media players streaming, apps are NOT works.
>
> and there is no suspicious log in Event Viewer.
> Network Center says "no problem".
>
> anyone out there shed a bright light onto me?
>
> Thanks in advance.
Steelgrave
Guest
Posts: n/a
 
RE: 64bit internet browser works, but 32bit aren't.
Posted: 01-03-2009, 06:25 AM
I may have a fix for you. I had the same problem and found a solution
provided by Steve the Moderator at vistaheads.com:

Open a command prompt as an administrator:

http://www.howtogeek.com/howto/windo...vista-run-box/

Type the following commands without the quotes:

"Ipconfig /flushdns" and press Enter.

"Netsh int ip reset" and press Enter

Vista will then want to be rebooted. Go ahead and reboot.

When it starts back up, again open command prompt as administrator.

Type the following commands without the quotes:

"Netsh winsock reset"

Vista will then want to be rebooted. Go ahead and reboot.

When it starts back up hopefully IE7 will work once again


"Futurizer" wrote:
> Hi All.
>
> I'm not sure what caused this weird symptom. but I still doubt Avast!
> anti-virus.
> after installed Avast free-home AV apps onto my vista 64 ultimate.
> almost every network releated apps aren't running. (mostly 32 bit apps.)
> include latest firefox, google chrome browser, 32bit internet explorer
> brothas.
>
> but 64 bit internet explorer is surely works. (maybe it's only network-app
> that I can use.)
>
> problem is, avast uninstalltion isn't work either!
> so I removed manually, services, registries but no luck.
>
> fyi.
> pinging, ftp via Command works
> mostly, games, media players streaming, apps are NOT works.
>
> and there is no suspicious log in Event Viewer.
> Network Center says "no problem".
>
> anyone out there shed a bright light onto me?
>
> Thanks in advance.
djm264
Guest
Posts: n/a
 
Re: 64bit internet browser works, but 32bit aren't.
Posted: 02-08-2009, 02:52 AM

HI,
I have the same issue. can only use 64bit IE not 32bit in Vista.
I have tried everything I can read out there. I tried what yo
mentioned using the commands. It did not work.
Any other suggestions? 32bit IE went clicked on under start jus
flashes for a second..never opens. I want to use it due to the flas
player problem in 64 bit.
thanks ! DJ

--
djm26
-----------------------------------------------------------------------
djm264's Profile: http://forums.techarena.in/members/djm264.ht
View this thread: http://forums.techarena.in/windows-v...ork/1095195.ht

http://forums.techarena.i

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
 


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
If a program ask for a 32bit browser, but You are running a OS at 64bit will that pro Guest Windows Vista 0 11-16-2008 07:11 PM
switching from 64bit to 32bit now then back to 64bit later P Renton Windows Vista Install & Setup 4 02-12-2007 03:17 AM
PowerNow not working on my laptop (in Vista 32bit nor 64bit, works fine under WindowsXP) kibusi@vlh.dk Windows Vista Hardware & Devices 5 06-28-2006 03:24 AM
how to tell 32bit from 64bit? Maria Windows XP 10 08-14-2003 08:29 PM
how to tell 32bit from 64bit ed? Jm Windows XP 5 08-13-2003 10:29 PM