Anti-virus and anti-spyware not showing in system diagnostics repo

Posted: 08-15-2008, 11:14 PM
Both Avira (Av) and Windows Defender are shown ON when i open the security
centre, but then when i generate a 'performance and reliability report' i get
a warning saying that that no antivirus and anti-spyware products were found.

To resolve the issue i installed (temporarily) SpyDoctor and AVG8
(uninstalled Avira first) , and both of them were recognized by the system
diagnostics report, but i prefer to stick to Windows Defender and Avira.

Any suggestions as how to resolve the issue??

Anti-virus and anti-spyware not showing in system diagnostics repo


Responses to "Anti-virus and anti-spyware not showing in system diagnostics repo"

Maurice N ~ MVP
Guest
Posts: n/a
 
Re: Anti-virus and anti-spyware not showing in system diagnostics repo
Posted: 08-16-2008, 03:42 PM
Would you tell us whether you refer to Spyware Doctor by PCTools ? or you mean "Spy Doctor" ? if the latter, where did you get it from?

Honestly, I think you over-complicated things by de-installing Avira and grabbing AVG8.

--
Maurice Naggar
MS-MVP
-----

"Carm" <Carm@discussions.microsoft.com> wrote in message news:66F8024E-6419-4E7A-8EA9-952D2FFBC589@microsoft.com...
> Both Avira (Av) and Windows Defender are shown ON when i open the security
> centre, but then when i generate a 'performance and reliability report' i get
> a warning saying that that no antivirus and anti-spyware products were found.
>
> To resolve the issue i installed (temporarily) SpyDoctor and AVG8
> (uninstalled Avira first) , and both of them were recognized by the system
> diagnostics report, but i prefer to stick to Windows Defender and Avira.
>
> Any suggestions as how to resolve the issue??
Carm
Guest
Posts: n/a
 
Re: Anti-virus and anti-spyware not showing in system diagnostics
Posted: 08-16-2008, 04:46 PM
It's PC Tools Spyware Doctor (not SpyDoctor) - thanks.

"Maurice N ~ MVP" wrote:
> Would you tell us whether you refer to Spyware Doctor by PCTools ? or you mean "Spy Doctor" ? if the latter, where did you get it from?
>
> Honestly, I think you over-complicated things by de-installing Avira and grabbing AVG8.
>
> --
> Maurice Naggar
> MS-MVP
> -----
>
> "Carm" <Carm@discussions.microsoft.com> wrote in message news:66F8024E-6419-4E7A-8EA9-952D2FFBC589@microsoft.com...
> > Both Avira (Av) and Windows Defender are shown ON when i open the security
> > centre, but then when i generate a 'performance and reliability report' i get
> > a warning saying that that no antivirus and anti-spyware products were found.
> >
> > To resolve the issue i installed (temporarily) SpyDoctor and AVG8
> > (uninstalled Avira first) , and both of them were recognized by the system
> > diagnostics report, but i prefer to stick to Windows Defender and Avira.
> >
> > Any suggestions as how to resolve the issue??
>
Brano
Guest
Posts: n/a
 
Re: Anti-virus and anti-spyware not showing in system diagnostics
Posted: 10-02-2008, 03:58 PM


Carm and Maurice,

Am having the similar problem in Ultimate Vista with Avira. It used to be
okay few weeks ago but now now the security alerts keep flagging everytime I
log in to my computer. Does any issue that relate to Avira and Vista you
learn of ? Opening the recommended anti virus software obviously no Avira in
the list. Does it show any clue or just coincident?

May be the system restore will return to the better condition but I'd like
to know if there anybody experienced the problem and returned to the good
state after restoring.

The key issue is: August 08 I didn't have the notification but now the Red
Shield is always on.
Carm
Guest
Posts: n/a
 
Re: Anti-virus and anti-spyware not showing in system diagnostics
Posted: 10-02-2008, 07:15 PM
I came across this solution. It worked for me - might have to reboot a couple
of times before it really works:

1. Temporarily disable the WMI service (Windows Management Instrumentation)
in: Start >Run > type: services and find/stop the WMI service

2. Next delete the C:\windows\system32\wbem\repository folder

3. Restart the WMI service & restart the computer

When you re-boot, the HDD will thrash around for a few minutes to
reconstruct this folder.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
 


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Anti-virus and anti-spyware not showing in system diagnostics repo Carm Windows Vista Performance & Maintenance 4 10-02-2008 07:15 PM
anti-spyware Pepper Windows Vista Security 6 06-04-2008 02:02 PM
If I run Spyware doctor with anti-virus and AVG, will they conflict with each other? Guest Windows NT/2000/XP 0 02-24-2008 08:28 PM
Best anti-spyware Mr. Cool Windows Vista Security 8 03-04-2007 07:15 PM
best anti-spyware? George Windows XP Network & Web 3 08-21-2003 03:00 AM