Bitlocker Encryption stays at 0%

Posted: 01-11-2008, 04:49 AM
I am using a WD 320Gb drive with AHCI enabled
Intel G33TL board without TPM

Windows Vista Enterprise 64bit (Orginally Chinese with English MUI
installed)

I've configured it to run bitlocker with a USB flash drive

the computer then rebooted, and after logon into windows

the drive starts encryption and then it stays at 0%


Bitlocker Encryption stays at 0%


Responses to "Bitlocker Encryption stays at 0%"

Jesper
Guest
Posts: n/a
 
RE: Bitlocker Encryption stays at 0%
Posted: 01-11-2008, 05:59 AM
Leave it for a while. It will probably take 12+ hours to encrypt a drive that
large.
---
Your question may already be answered in Windows Vista Security:
http://www.amazon.com/gp/product/047...otectyourwi-20


"Andrew" wrote:
> I am using a WD 320Gb drive with AHCI enabled
> Intel G33TL board without TPM
>
> Windows Vista Enterprise 64bit (Orginally Chinese with English MUI
> installed)
>
> I've configured it to run bitlocker with a USB flash drive
>
> the computer then rebooted, and after logon into windows
>
> the drive starts encryption and then it stays at 0%
>
>
>
Andrew
Guest
Posts: n/a
 
Re: Bitlocker Encryption stays at 0%
Posted: 01-11-2008, 06:20 AM
so, I should reduce the partition size of the system volume?

"Jesper" <Jesper@discussions.microsoft.com> glsD:51691106-FA2B-44DD-97D6-A8DDA20DFE1E@microsoft.com...
> Leave it for a while. It will probably take 12+ hours to encrypt a drive
> that
> large.
> ---
> Your question may already be answered in Windows Vista Security:
> http://www.amazon.com/gp/product/047...otectyourwi-20
>
>
> "Andrew" wrote:
>
>> I am using a WD 320Gb drive with AHCI enabled
>> Intel G33TL board without TPM
>>
>> Windows Vista Enterprise 64bit (Orginally Chinese with English MUI
>> installed)
>>
>> I've configured it to run bitlocker with a USB flash drive
>>
>> the computer then rebooted, and after logon into windows
>>
>> the drive starts encryption and then it stays at 0%
>>
>>
>>

Jesper
Guest
Posts: n/a
 
Re: Bitlocker Encryption stays at 0%
Posted: 01-11-2008, 06:26 AM
Surely, you mean the boot volume (the one with the system files) and not the
system volume (the one with the boot files)? :-)

No, I wouldn't. As long as it keeps going you will eventually end up with a
fully encrypted volume. It will just take a while to complete.
---
Your question may already be answered in Windows Vista Security:
http://www.amazon.com/gp/product/047...otectyourwi-20


"Andrew" wrote:
> so, I should reduce the partition size of the system volume?
>
> "Jesper" <Jesper@discussions.microsoft.com> ¼¶¼g©ó¶l¥ó·s»D:51691106-FA2B-44DD-97D6-A8DDA20DFE1E@microsoft.com...
> > Leave it for a while. It will probably take 12+ hours to encrypt a drive
> > that
> > large.
> > ---
> > Your question may already be answered in Windows Vista Security:
> > http://www.amazon.com/gp/product/047...otectyourwi-20
> >
> >
> > "Andrew" wrote:
> >
> >> I am using a WD 320Gb drive with AHCI enabled
> >> Intel G33TL board without TPM
> >>
> >> Windows Vista Enterprise 64bit (Orginally Chinese with English MUI
> >> installed)
> >>
> >> I've configured it to run bitlocker with a USB flash drive
> >>
> >> the computer then rebooted, and after logon into windows
> >>
> >> the drive starts encryption and then it stays at 0%
> >>
> >>
> >>
>
>
>
Andrew
Guest
Posts: n/a
 
Re: Bitlocker Encryption stays at 0%
Posted: 01-11-2008, 06:35 AM
oh yes

boot volume with system files

and system volume with boot files........dxmn
"Jesper" <Jesper@discussions.microsoft.com> glsD1EAA24B-A5F0-44DE-AEB6-4026837B6789@microsoft.com...
> Surely, you mean the boot volume (the one with the system files) and not
> the
> system volume (the one with the boot files)? :-)
>
> No, I wouldn't. As long as it keeps going you will eventually end up with
> a
> fully encrypted volume. It will just take a while to complete.
> ---
> Your question may already be answered in Windows Vista Security:
> http://www.amazon.com/gp/product/047...otectyourwi-20
>
>
> "Andrew" wrote:
>
>> so, I should reduce the partition size of the system volume?
>>
>> "Jesper" <Jesper@discussions.microsoft.com> ¼¶¼g©ó¶l¥ó·s»D:51691106-FA2B-44DD-97D6-A8DDA20DFE1E@microsoft.com...
>> > Leave it for a while. It will probably take 12+ hours to encrypt a
>> > drive
>> > that
>> > large.
>> > ---
>> > Your question may already be answered in Windows Vista Security:
>> > http://www.amazon.com/gp/product/047...otectyourwi-20
>> >
>> >
>> > "Andrew" wrote:
>> >
>> >> I am using a WD 320Gb drive with AHCI enabled
>> >> Intel G33TL board without TPM
>> >>
>> >> Windows Vista Enterprise 64bit (Orginally Chinese with English MUI
>> >> installed)
>> >>
>> >> I've configured it to run bitlocker with a USB flash drive
>> >>
>> >> the computer then rebooted, and after logon into windows
>> >>
>> >> the drive starts encryption and then it stays at 0%
>> >>
>> >>
>> >>
>>
>>
>>

Jesper
Guest
Posts: n/a
 
Re: Bitlocker Encryption stays at 0%
Posted: 01-11-2008, 06:42 AM
That is actually the correct terminology. The system volume holds the files
that boot the computer, and the boot volume holds the system files.
---
Your question may already be answered in Windows Vista Security:
http://www.amazon.com/gp/product/047...otectyourwi-20


"Andrew" wrote:
> oh yes
>
> boot volume with system files
>
> and system volume with boot files........dxmn
> "Jesper" <Jesper@discussions.microsoft.com> ¼¶¼g©ó¶l¥ó·s»D1EAA24B-A5F0-44DE-AEB6-4026837B6789@microsoft.com...
> > Surely, you mean the boot volume (the one with the system files) and not
> > the
> > system volume (the one with the boot files)? :-)
> >
> > No, I wouldn't. As long as it keeps going you will eventually end up with
> > a
> > fully encrypted volume. It will just take a while to complete.
> > ---
> > Your question may already be answered in Windows Vista Security:
> > http://www.amazon.com/gp/product/047...otectyourwi-20
> >
> >
> > "Andrew" wrote:
> >
> >> so, I should reduce the partition size of the system volume?
> >>
> >> "Jesper" <Jesper@discussions.microsoft.com> ¼¶¼g©ó¶l¥ó·s»D:51691 106-FA2B-44DD-97D6-A8DDA20DFE1E@microsoft.com...
> >> > Leave it for a while. It will probably take 12+ hours to encrypt a
> >> > drive
> >> > that
> >> > large.
> >> > ---
> >> > Your question may already be answered in Windows Vista Security:
> >> > http://www.amazon.com/gp/product/047...otectyourwi-20
> >> >
> >> >
> >> > "Andrew" wrote:
> >> >
> >> >> I am using a WD 320Gb drive with AHCI enabled
> >> >> Intel G33TL board without TPM
> >> >>
> >> >> Windows Vista Enterprise 64bit (Orginally Chinese with English MUI
> >> >> installed)
> >> >>
> >> >> I've configured it to run bitlocker with a USB flash drive
> >> >>
> >> >> the computer then rebooted, and after logon into windows
> >> >>
> >> >> the drive starts encryption and then it stays at 0%
> >> >>
> >> >>
> >> >>
> >>
> >>
> >>
>
>
>
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
 


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Drive encryption / bitlocker John Windows Vista File Management 0 05-12-2007 03:41 PM
BitLocker Drive Encryption Ultimate Extra Jonathan Schwartz 2 Windows Vista Security 13 02-10-2007 04:06 PM
Bitlocker Drive Encryption on 5308? news.microsoft.com Windows Vista 3 03-08-2006 09:24 AM
Scanner bulb stays lit after use Franklin Windows XP Configuration & Management 1 11-13-2005 12:27 PM
I pick English UK but US stays garethamiga Customize Windows XP 15 12-09-2003 12:30 AM