can log into 1 account but not the other

Posted: 03-02-2008, 04:05 PM
I started up my pc this morning and tried to log into my account but it would
not let me. Frustrated I attempted to log into my husbands account and it
worked just fine. I have run every scan possible and can find no problems.
I am running home premium on a pc that is 3 weeks old. I set up both user
accounts with admin. previlages because it seemed to make the pc run a little
faster. Everything has been working great til today. Does anyone have any
ideas?
--
PLEEZE HELP!!!!!

can log into 1 account but not the other


Responses to "can log into 1 account but not the other"

Marek
Guest
Posts: n/a
 
RE: can log into 1 account but not the other
Posted: 03-02-2008, 05:18 PM
I have the same problem - just started today. When I try to log on I get a
message "The User Profile Service servicefailed the logon. User profile
cannot be loaded."

"Shelly" wrote:
> I started up my pc this morning and tried to log into my account but it would
> not let me. Frustrated I attempted to log into my husbands account and it
> worked just fine. I have run every scan possible and can find no problems.
> I am running home premium on a pc that is 3 weeks old. I set up both user
> accounts with admin. previlages because it seemed to make the pc run a little
> faster. Everything has been working great til today. Does anyone have any
> ideas?
> --
> PLEEZE HELP!!!!!
Shelly
Guest
Posts: n/a
 
RE: can log into 1 account but not the other
Posted: 03-02-2008, 05:21 PM
so did u fix it?
--
PLEEZE HELP!!!!!


"Marek" wrote:
> I have the same problem - just started today. When I try to log on I get a
> message "The User Profile Service servicefailed the logon. User profile
> cannot be loaded."
>
> "Shelly" wrote:
>
> > I started up my pc this morning and tried to log into my account but it would
> > not let me. Frustrated I attempted to log into my husbands account and it
> > worked just fine. I have run every scan possible and can find no problems.
> > I am running home premium on a pc that is 3 weeks old. I set up both user
> > accounts with admin. previlages because it seemed to make the pc run a little
> > faster. Everything has been working great til today. Does anyone have any
> > ideas?
> > --
> > PLEEZE HELP!!!!!
Marek
Guest
Posts: n/a
 
RE: can log into 1 account but not the other
Posted: 03-02-2008, 10:23 PM
Yes, I fixed it.

It seems to be caused by a horrendous bug in Vista that saves your User
Account Profile as a backup, and then changes your normal User Account to a
temporary user account with nothing in it.

Here's what I did: (It looks complicated but it's quite easy really)

1. Boot up in Safe Mode. To do this, hit the F8 key while the computer is
booting, and then scroll down to the "Safe Mode" option and press enter. On
my computer the user account icon appeared, but bigger than normal, and I
clicked it and it loaded my desktop in safe mode. It came up with an error
bubble saying that my user account hadn't loaded properly, but I just ignored
this.

2. Click the Start Button and in the white "Start Search" space at the
bottom type "regedit" (without the quotation marks). This will open the
registry editor.

3. In the left-hand pane, navigate by clicking the little triangles next to
the following folders:
HKEY_LOCAL_MACHINE
SOFTWARE
Microsoft
Windows NT
CurrentVersion
ProfileList

You should now have a list of folders all starting with S-1-5- and then a
number.
(You might need to drag the divider between the 2 panes of the window across
so you can read the whole folder name)
Look at the end of each name and you should see one with .bak at the end of
it, and there will be another one above it with exactly the same name but
without .bak at the end.
The one that's got .bak at the end is your old User Profile that Vista has
now made into a backup, and the one without .bak after it is the new empty
User Profile that Vista has created.
Just to check that this is the case, have a look in the right-hand pane for
each of the 2 folders and look at what's written after "ProfileImagePath".
For the folder with .bak at the end it should say C:\Users\ and then your
usual User Account name, and for the one that doesn't have .bak at the end it
should say C:\Users\TEMP.

What you need to do now is to rename the folders in the left-hand pane so
that the one with .bak at the end changes back to being the one containing
your proper User Profile and the new one without .bak at the end becomes the
backup. Do do this follow the next step:

4. Right click on the folder with .bak at the end and then click "rename",
and just change the ".bak" part to ".bk" - i.e. just remove the "a" from the
middle - (this is just to allow you to change the other one to have .bak at
the end). Press enter or click on some blank part of the screen for the
change to take effect.
Then, right click the one that doesn't have .bak at the end and click
"rename". Remove the .bak from the end and press enter or click anywhere on
some blank part of the screen to accept the change.
Then, right click on the one that now has .bk at the end, choose "rename"
and add the "a" back into the middle, so it now has .bak at the end. Press
enter or click on blank park of screen to accept the change.
Close the regedit window.

5. Click the Start Button and then "Restart".
It should work now. Hopefully

"Shelly" wrote:
> so did u fix it?
> --
> PLEEZE HELP!!!!!
>
>
> "Marek" wrote:
>
> > I have the same problem - just started today. When I try to log on I get a
> > message "The User Profile Service servicefailed the logon. User profile
> > cannot be loaded."
> >
> > "Shelly" wrote:
> >
> > > I started up my pc this morning and tried to log into my account but it would
> > > not let me. Frustrated I attempted to log into my husbands account and it
> > > worked just fine. I have run every scan possible and can find no problems.
> > > I am running home premium on a pc that is 3 weeks old. I set up both user
> > > accounts with admin. previlages because it seemed to make the pc run a little
> > > faster. Everything has been working great til today. Does anyone have any
> > > ideas?
> > > --
> > > PLEEZE HELP!!!!!
Ronnie Vernon MVP
Guest
Posts: n/a
 
Re: can log into 1 account but not the other
Posted: 03-03-2008, 06:47 PM
Shelly

The fix for this problem is documented in the following article.

A temporary profile is loaded after you log on to a Windows Vista-based
system:
http://support.microsoft.com/kb/947242


--

Ronnie Vernon
Microsoft MVP
Windows Desktop Experience


"Shelly" <Shelly@discussions.microsoft.com> wrote in message
newsC3651F7-835D-4769-B9B6-55D140346F98@microsoft.com...
> so did u fix it?
> --
> PLEEZE HELP!!!!!
>
>
> "Marek" wrote:
>
>> I have the same problem - just started today. When I try to log on I get
>> a
>> message "The User Profile Service servicefailed the logon. User profile
>> cannot be loaded."
>>
>> "Shelly" wrote:
>>
>> > I started up my pc this morning and tried to log into my account but it
>> > would
>> > not let me. Frustrated I attempted to log into my husbands account and
>> > it
>> > worked just fine. I have run every scan possible and can find no
>> > problems.
>> > I am running home premium on a pc that is 3 weeks old. I set up both
>> > user
>> > accounts with admin. previlages because it seemed to make the pc run a
>> > little
>> > faster. Everything has been working great til today. Does anyone have
>> > any
>> > ideas?
>> > --
>> > PLEEZE HELP!!!!!
Marek
Guest
Posts: n/a
 
Re: can log into 1 account but not the other
Posted: 03-03-2008, 07:31 PM
The article you linked to seems to describe a different problem to the one I
had. My problem was that I could not log on at all - when I clicked my user
logon icon at bootup I got a message "The User Profile Service service failed
the logon. User profile cannot be loaded", with an "OK" button which, when
clicked, caused a message saying "Logging Off" and a return to the logon
icon. I didn't get as far as the desktop. Anyway, I seem to have fixed it, as
described above.

"Ronnie Vernon MVP" wrote:
> Shelly
>
> The fix for this problem is documented in the following article.
>
> A temporary profile is loaded after you log on to a Windows Vista-based
> system:
> http://support.microsoft.com/kb/947242
>
>
> --
>
> Ronnie Vernon
> Microsoft MVP
> Windows Desktop Experience
>
>
> "Shelly" <Shelly@discussions.microsoft.com> wrote in message
> newsC3651F7-835D-4769-B9B6-55D140346F98@microsoft.com...
> > so did u fix it?
> > --
> > PLEEZE HELP!!!!!
> >
> >
> > "Marek" wrote:
> >
> >> I have the same problem - just started today. When I try to log on I get
> >> a
> >> message "The User Profile Service servicefailed the logon. User profile
> >> cannot be loaded."
> >>
> >> "Shelly" wrote:
> >>
> >> > I started up my pc this morning and tried to log into my account but it
> >> > would
> >> > not let me. Frustrated I attempted to log into my husbands account and
> >> > it
> >> > worked just fine. I have run every scan possible and can find no
> >> > problems.
> >> > I am running home premium on a pc that is 3 weeks old. I set up both
> >> > user
> >> > accounts with admin. previlages because it seemed to make the pc run a
> >> > little
> >> > faster. Everything has been working great til today. Does anyone have
> >> > any
> >> > ideas?
> >> > --
> >> > PLEEZE HELP!!!!!
>
Guest
Posts: n/a
 
Re: can log into 1 account but not the other
Posted: 03-09-2008, 01:06 AM
use the admin account you can log on with and reset the other other accounts
password using MMC. or you can delete the account and make ur self a new
one. The problem is that you have used the wrong password or misspelled it
and the account has been disabled.
for remote assistance use this email to find me on windows messanger
matthew.a.owens@mttnokc.com

"Shelly" <Shelly@discussions.microsoft.com> wrote in message
news:F5DE858D-EF38-4F4C-B7F7-B47C8EE5EA79@microsoft.com...
>I started up my pc this morning and tried to log into my account but it
>would
> not let me. Frustrated I attempted to log into my husbands account and it
> worked just fine. I have run every scan possible and can find no
> problems.
> I am running home premium on a pc that is 3 weeks old. I set up both user
> accounts with admin. previlages because it seemed to make the pc run a
> little
> faster. Everything has been working great til today. Does anyone have any
> ideas?
> --
> PLEEZE HELP!!!!!
Guest
Posts: n/a
 
Re: can log into 1 account but not the other
Posted: 03-09-2008, 01:15 AM
use the admin account you can log on with and reset the other other accounts
password using MMC. or you can delete the account and make ur self a new
one. The problem is that you have used the wrong password or misspelled it
and the account has been disabled.
for remote assistance use this email to find me on windows messanger
matthew.a.owens@mttnokc.com

"Shelly" <Shelly@discussions.microsoft.com> wrote in message
news:F5DE858D-EF38-4F4C-B7F7-B47C8EE5EA79@microsoft.com...
>I started up my pc this morning and tried to log into my account but it
>would
> not let me. Frustrated I attempted to log into my husbands account and it
> worked just fine. I have run every scan possible and can find no
> problems.
> I am running home premium on a pc that is 3 weeks old. I set up both user
> accounts with admin. previlages because it seemed to make the pc run a
> little
> faster. Everything has been working great til today. Does anyone have any
> ideas?
> --
> PLEEZE HELP!!!!!
jihchiang
Guest
Posts: n/a
 
Re: can log into 1 account but not the other
Posted: 03-09-2008, 08:13 AM
I am offering you a simpler way to solve the problem. You said both of you
(you and your husband) are Administrators. It can't be more easier. Login to
your husband's account, remove YOUR account, start a new account as
Administrator for youself .You won't lose any of your files, because worse
comes to worst, you can use your husband account to retrieve your files ,
burn them to a cd, and load them back to your new account.
"Shelly" <Shelly@discussions.microsoft.com> wrote in message
news:F5DE858D-EF38-4F4C-B7F7-B47C8EE5EA79@microsoft.com...
>I started up my pc this morning and tried to log into my account but it
>would
> not let me. Frustrated I attempted to log into my husbands account and it
> worked just fine. I have run every scan possible and can find no
> problems.
> I am running home premium on a pc that is 3 weeks old. I set up both user
> accounts with admin. previlages because it seemed to make the pc run a
> little
> faster. Everything has been working great til today. Does anyone have any
> ideas?
> --
> PLEEZE HELP!!!!!
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
 


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Admin account only - bad? If so how tsfr data to new user account? Les Windows Vista Administration 1 01-24-2008 04:16 PM
Asp-Net Machine Account in user account vista premium lady-bird Windows Vista Administration 3 12-08-2007 08:00 PM
Deleting icons on 1 account ,delete's same icon on every account. Sim.... Windows Vista Administration 4 11-09-2007 10:24 PM
Transfer domain account files, settings to local account? Douglas Laudenschlager Windows XP Configuration & Management 1 05-17-2005 10:15 AM
Installing on Ltd. Account puts Progs on Admin Account Ron Windows XP Hardware 1 07-07-2003 04:12 AM