disable \ reenable ... can not

Posted: 02-08-2009, 07:42 PM
If I'm in the incorrect forum, sorry. I'll try and briefly explain what
happened and what I did to correct it though I would like to be educated if
possible.

I'm using Vista Home Premium (SP1) and my main computer is physically
connected to a wireless router. (The wireless router is used by my wife's
laptop.)

Tonight I was nosing around the Network and Sharing Center \ View Status
and, just for the hell of it, clicked on Disable. I then was unable to find
the Network back. I rebooted the computer and everything came back as I
hoped it would. I tried the same thing again to see if I could re enable
the Network without having to reboot, but could not.

Even after rebooting I was without a Network. The only way for me to get
back to 'normal' was to go to Backup and Restore Center and restore the
registry from yesterday.

OK, I realized I changed a setting that I should not have, but was surprised
to _not_ be able to get it back without having to restore the registry. I
learned a lesson but would like to be educated if anyone here feels like
taking some time.

Thanks, DH

disable \ reenable ... can not


Responses to "disable \ reenable ... can not"

Dave Horne
Guest
Posts: n/a
 
Re: disable \ reenable ... can not
Posted: 02-08-2009, 09:03 PM
OK, I'm further along ... at least to my satisfaction.

If I (under Network Diagnostics) ... Enable the Network Adaptor "Local Area
Connection"... , everything goes back to 'normal'.

Sorry for the unnecessary post. DH


"Dave Horne" <davehorne@home.nl> wrote in message
news:%23EPPoViiJHA.5732@TK2MSFTNGP05.phx.gbl...
> If I'm in the incorrect forum, sorry. I'll try and briefly explain what
> happened and what I did to correct it though I would like to be educated
> if possible.
>
> I'm using Vista Home Premium (SP1) and my main computer is physically
> connected to a wireless router. (The wireless router is used by my wife's
> laptop.)
>
> Tonight I was nosing around the Network and Sharing Center \ View Status
> and, just for the hell of it, clicked on Disable. I then was unable to
> find the Network back. I rebooted the computer and everything came back
> as I hoped it would. I tried the same thing again to see if I could re
> enable the Network without having to reboot, but could not.
>
> Even after rebooting I was without a Network. The only way for me to get
> back to 'normal' was to go to Backup and Restore Center and restore the
> registry from yesterday.
>
> OK, I realized I changed a setting that I should not have, but was
> surprised to _not_ be able to get it back without having to restore the
> registry. I learned a lesson but would like to be educated if anyone here
> feels like taking some time.
>
> Thanks, DH
>
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
 


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Disable F8 during startup - Disable Advanced startup options scree Chris VDP Windows Vista Security 1 03-05-2008 05:45 PM
EWF reenable when detecting new compact flash/Ide jadeboy Windows XP Embedded 11 02-23-2006 08:40 PM
Administrative Tools, Services can't reenable or restore services aka Windows XP Configuration & Management 0 10-14-2004 12:55 AM
how to reenable capture wizard? Mike Williams Windows XP Movie Maker 4 04-09-2004 05:41 PM
disabled rpc need to reenable joe Windows XP Hardware 2 08-25-2003 10:00 PM