DOS Printing: System Error 66

Posted: 07-17-2007, 09:53 PM
I just replaced a WinXP laptop with a WinVista laptop. I was able to
print from DOS programs to a network printer on the XP machine via
'redirecting' LPT1 via the command

NET USE LPT1 \\servername\printername password /user:username

Using the same script on the new Vista laptop, however, gives me the

System error 66 has occurred
The network resource type is not correct

response. This occurs regardless of whether I precede the correct
command with a precautionary 'delete'

NET USE LPT1 /delete

Any thoughts? Web based research turned up several dead ends.

Thanks,

Jim




DOS Printing: System Error 66


Responses to "DOS Printing: System Error 66"

PaulB
Guest
Posts: n/a
 
RE: DOS Printing: System Error 66
Posted: 07-19-2007, 01:48 AM
Are you opening the command prompt with "Run as administrator"?
--
Paul


"Jimbo" wrote:
> I just replaced a WinXP laptop with a WinVista laptop. I was able to
> print from DOS programs to a network printer on the XP machine via
> 'redirecting' LPT1 via the command
>
> NET USE LPT1 \\servername\printername password /user:username
>
> Using the same script on the new Vista laptop, however, gives me the
>
> System error 66 has occurred
> The network resource type is not correct
>
> response. This occurs regardless of whether I precede the correct
> command with a precautionary 'delete'
>
> NET USE LPT1 /delete
>
> Any thoughts? Web based research turned up several dead ends.
>
> Thanks,
>
> Jim
>
>
>
>
>
Jimbo
Guest
Posts: n/a
 
Re: DOS Printing: System Error 66
Posted: 07-19-2007, 07:59 PM
On Wed, 18 Jul 2007 18:48:00 -0700, PaulB
<PaulB@discussions.microsoft.com> wrote:
>Are you opening the command prompt with "Run as administrator"?

Thanks for the response, Paul. I don't know the answer to that
question--I just checked, and my "Command Prompt" shortcut has all
options in the relevant tab ("Compatibility") greyed out.

FWIW, I am logged in as an administrator, and all of the other NET USE
commands succeed. (The "NET USE LPT1" command is part of a start-up
type batch file that I run manually when needed.)

Jim



PaulB
Guest
Posts: n/a
 
Re: DOS Printing: System Error 66
Posted: 07-19-2007, 08:40 PM
Right click on the CMD shortcut and click on "Run as administrator" When the
Command Prompt opens the heading will be Administrator Command Prompt.
--
Paul


"Jimbo" wrote:
> On Wed, 18 Jul 2007 18:48:00 -0700, PaulB
> <PaulB@discussions.microsoft.com> wrote:
>
> >Are you opening the command prompt with "Run as administrator"?
>
>
> Thanks for the response, Paul. I don't know the answer to that
> question--I just checked, and my "Command Prompt" shortcut has all
> options in the relevant tab ("Compatibility") greyed out.
>
> FWIW, I am logged in as an administrator, and all of the other NET USE
> commands succeed. (The "NET USE LPT1" command is part of a start-up
> type batch file that I run manually when needed.)
>
> Jim
>
>
>
>
Jimbo
Guest
Posts: n/a
 
Re: DOS Printing: System Error 66
Posted: 07-23-2007, 04:18 PM
Thanks Paul. Doing this still gives me the error #66. Given that I'm
signed on as Administrator anyway, should I have expected different
results?

Jim



On Thu, 19 Jul 2007 13:40:02 -0700, PaulB
<PaulB@discussions.microsoft.com> wrote:
>Right click on the CMD shortcut and click on "Run as administrator" When the
>Command Prompt opens the heading will be Administrator Command Prompt.
PaulB
Guest
Posts: n/a
 
Re: DOS Printing: System Error 66
Posted: 07-23-2007, 05:46 PM
I went back and reassigned LPT1 on my system and the only time I get that
error is when the servername\printername is wrong. I'm not sure what the
problem is.
--
Paul


"Jimbo" wrote:
> Thanks Paul. Doing this still gives me the error #66. Given that I'm
> signed on as Administrator anyway, should I have expected different
> results?
>
> Jim
>
>
>
> On Thu, 19 Jul 2007 13:40:02 -0700, PaulB
> <PaulB@discussions.microsoft.com> wrote:
>
> >Right click on the CMD shortcut and click on "Run as administrator" When the
> >Command Prompt opens the heading will be Administrator Command Prompt.
>
>
Jimbo
Guest
Posts: n/a
 
Re: DOS Printing: System Error 66
Posted: 07-24-2007, 09:49 PM
On Mon, 23 Jul 2007 10:46:03 -0700, PaulB
<PaulB@discussions.microsoft.com> wrote:
>I went back and reassigned LPT1 on my system and the only time I get that
>error is when the servername\printername is wrong. I'm not sure what the
>problem is.

Thanks PaulB. Here is the specific syntax, and as mentioned, it works
fine on my XP clients but does not work on my Vista clients. I've
tried adding colons, etc., to "LPT1", but I always get error 66. Is
it possible that the syntax has changed from XP to Vista? The 'net
use' help appears to be very similar between the two OSes.

Net Use LPT1 \\server2007\hp50000 password /USER:Administrator

Jim




PaulB
Guest
Posts: n/a
 
Re: DOS Printing: System Error 66
Posted: 07-24-2007, 10:24 PM
Hi Jim,
The only part of the syntax that I'm not sure of is the password. I don't
use that.
You probalby know this but type net use /? and check it out. I wish I
could be of more help.
--
Paul


"Jimbo" wrote:
> On Mon, 23 Jul 2007 10:46:03 -0700, PaulB
> <PaulB@discussions.microsoft.com> wrote:
>
> >I went back and reassigned LPT1 on my system and the only time I get that
> >error is when the servername\printername is wrong. I'm not sure what the
> >problem is.
>
>
> Thanks PaulB. Here is the specific syntax, and as mentioned, it works
> fine on my XP clients but does not work on my Vista clients. I've
> tried adding colons, etc., to "LPT1", but I always get error 66. Is
> it possible that the syntax has changed from XP to Vista? The 'net
> use' help appears to be very similar between the two OSes.
>
> Net Use LPT1 \\server2007\hp50000 password /USER:Administrator
>
> Jim
>
>
>
>
>
Jimbo
Guest
Posts: n/a
 
Re: DOS Printing: System Error 66
Posted: 07-25-2007, 09:22 PM
Thanks Paul; it's not the first Vista bug I've encountered :-)



On Tue, 24 Jul 2007 15:24:03 -0700, PaulB
<PaulB@discussions.microsoft.com> wrote:
>Hi Jim,
>The only part of the syntax that I'm not sure of is the password. I don't
>use that.
>You probalby know this but type net use /? and check it out. I wish I
>could be of more help.
fishman@panix.com
Guest
Posts: n/a
 
Re: DOS Printing: System Error 66
Posted: 05-01-2008, 07:06 PM

Has anyone EVER solved this problem? It is many months and a Vista
Service Pack later and this still seems to fail for me. This is a REAL
pain for me Thanks for any pointers.

Harvey


--
fishman@panix.com
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
 


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Printing System bussoguy Windows Vista Printers & Scanners 1 04-04-2006 03:21 PM
XP-Pro-SP2 - Hibernate - Application popup: Windows - System Error : Insufficient system resources exist to complete the API. msnews.microsoft.com Windows XP Device Drivers 3 08-09-2005 12:30 AM
Windows Printing System Roland Germain Windows XP Printers / Scanners / Fax 2 09-02-2003 12:47 AM
System Error while printing to HP deskjet janice ebert Windows XP Printers / Scanners / Fax 0 08-22-2003 05:54 PM
Win XP error msg, system shutdown, NT authority system Carol Windows XP Performance & Maintenance 9 08-12-2003 04:01 AM