Firewall warning in domain environment

Posted: 07-28-2008, 09:45 AM
Situation
Windows Vista keep's giving us messages that Windows Firewall isn't turned on.
"Turn on now" gives: Security Center can't turn on Windows Firewall.
Manually, via update settings now, shows: Windows Firewall was unable to
make the requested updates.

Windows Firewall is on, is showed ON, in the Windows Firewall screen, but
also "Windows is not using the recommended settings".

Windows Firewall is turned of, appears in the Windows Security Center.

Pc's are in a domain, tested on various scenarios, different
customers/domains, allways the same error.

Servers are Windows SBS2003, all updates, cougar updates, vista gpo.

RSOP shows the correct settings on the desktop.

Client computers are Windows Vista ultimates and business.

Computers are mostly Fujitsu Siemens, with the recommended HW.
Current Antivirus is Sophos.

Can someone help us out here? I cannot believe we are the only one who has
this issue, googled for 4 hours did not find anything...

Any suggestions would be are welcome.

Firewall warning in domain environment


Responses to "Firewall warning in domain environment"

Mr. Arnold
Guest
Posts: n/a
 
Re: Firewall warning in domain environment
Posted: 07-29-2008, 09:20 AM

"Nick" <Nick@discussions.microsoft.com> wrote in message
news:6CD84ADF-C669-406E-9841-6628F9F28F72@microsoft.com...
> Situation
> Windows Vista keep's giving us messages that Windows Firewall isn't turned
> on.
> "Turn on now" gives: Security Center can't turn on Windows Firewall.
> Manually, via update settings now, shows: Windows Firewall was unable to
> make the requested updates.
>
> Windows Firewall is on, is showed ON, in the Windows Firewall screen, but
> also "Windows is not using the recommended settings".
>
> Windows Firewall is turned of, appears in the Windows Security Center.
>
> Pc's are in a domain, tested on various scenarios, different
> customers/domains, allways the same error.
>
> Servers are Windows SBS2003, all updates, cougar updates, vista gpo.
>
> RSOP shows the correct settings on the desktop.
>
> Client computers are Windows Vista ultimates and business.
>
> Computers are mostly Fujitsu Siemens, with the recommended HW.
> Current Antivirus is Sophos.
>
> Can someone help us out here? I cannot believe we are the only one who has
> this issue, googled for 4 hours did not find anything...
>
> Any suggestions would be are welcome.
Have you tried to reset the FW? The reset works the same way on Vista.

http://www.winxptutor.com/sp2/resetfw.htm

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
 


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Shadowing in a Domain Environment.. Shenan Stanley Windows XP Work Remotely 9 01-04-2005 01:56 PM
WARNING RE. JAVA 2 RUNTIME ENVIRONMENT ( ! ) jlfonline Windows XP Help & Support 7 10-19-2003 03:02 PM
WARNING RE. JAVA 2 RUNTIME ENVIRONMENT ( ! ) jlfonline Windows XP Embedded 8 10-19-2003 03:02 PM
WARNING RE. JAVA 2 RUNTIME ENVIRONMENT ( ! ) jlfonline Customize Windows XP 7 10-19-2003 03:02 PM
WARNING RE. JAVA 2 RUNTIME ENVIRONMENT ( ! ) jlfonline Windows XP Basics 9 10-19-2003 03:02 PM