IE7 in Vista business is giving problem

Posted: 02-21-2008, 08:19 PM

Hi

we have Vista 32 bit installed at my office. We use it for softwar
testing with different O/S and browser configuration purposes only. Bu
I am having a problem browsing internet using IE7. That is in my compan
whenever we launch any browser we go to one of our secure web serve
there we enter a useid and password then we get connected to internet
But IE7 is not laucnhing this secure web site. I am getting
message"Internet Explorer cannot display the webpage". However if
launch Mozilla then It prompts me to enter the userid, password(which i
actually the company id , password given to all associates) then i
authenticates us then takes us to the itnernet. Now after doing thi
step at Mozilla browser my IE7 works. that means In IE7 there i
soemthing that is blocking us to go this website. Any ideas ...p
share... Also when I type this url in IE7 by myself I am getting thi
error"Could not connect to eh secure Web server"

Thank yo

--
Sally06

IE7 in Vista business is giving problem


Responses to "IE7 in Vista business is giving problem"

Mr. Arnold
Guest
Posts: n/a
 
Re: IE7 in Vista business is giving problem
Posted: 02-22-2008, 12:26 AM

"Sally06" <Sally06.355e00@no-mx.forums.net> wrote in message
news:Sally06.355e00@no-mx.forums.net...
>
> Hi ,
>
> we have Vista 32 bit installed at my office. We use it for software
> testing with different O/S and browser configuration purposes only. But
> I am having a problem browsing internet using IE7. That is in my company
> whenever we launch any browser we go to one of our secure web server
> there we enter a useid and password then we get connected to internet.
You mean your company is using a proxy server where you must give a user-id
and password to get pass the proxy server and out to the Internet? I don't
think your company's Web server has nothing to do with this.
> But IE7 is not laucnhing this secure web site.
This is questionable as to what you're talking about here.
> I am getting a
> message"Internet Explorer cannot display the webpage".
You have to be getting more messages on the page, other than, webpage
cannot be displayed in the verbiage on the page.
> However if I
> launch Mozilla then It prompts me to enter the userid, password(which is
> actually the company id , password given to all associates) then it
> authenticates us then takes us to the itnernet.
> Now after doing this
> step at Mozilla browser my IE7 works. that means In IE7 there is
> soemthing that is blocking us to go this website.
What website are you talking about?

Is the fact that you gave a user-id and password to the proxy server
software that you can now get to the Internet with any browser, because you
have been authenticated and therefore the proxy is not asking anymore?
> Any ideas ...pl
> share... Also when I type this url in IE7 by myself I am getting this
> error"Could not connect to eh secure Web server".
>
Is this secure Web Server using HTTPS?

I am still string to figure out what you're talking about with this secure
Web server thing.

Sally06
Guest
Posts: n/a
 
Re: IE7 in Vista business is giving problem
Posted: 02-22-2008, 03:39 PM

Hi guys! thanks for your replies....Arnold you are right...I was not
clear about what I was talking....LEt me explain again....In our company
whenever we connect to a system we first give our userid, password then
we enter into our network....but the same thing if we click workstation
only check box on our machines then at that time we won't be connected
to our network(which I think is pretty stright forward) but if we are
browsing the internet on this machine (having no connection to our
internal netwrok)for ex: if you type google.com or any other address it
first takes us to the page wherein we give our userid , password then it
authenticates us and after that ..we can browse internet without any
problem....But the same step is not happning in IE7. here when we type
google.com or any other website we are not automatically routed to the
authentication page ...instead we are getting the error
"Internet explorer cannot display the page
Most Likely causes:
You are not connected to Internet
the Website is encoutering problems
There might be a typing erroor in the adress
What you can try:
Diagnose the problem
More information"

Thank you.


--
Sally06
Mostly Gizzards
Guest
Posts: n/a
 
Re: IE7 in Vista business is giving problem
Posted: 02-22-2008, 05:14 PM
Novell network?

Using Border Manager?

"Sally06" <Sally06.356vh0@no-mx.forums.net> wrote in message
news:Sally06.356vh0@no-mx.forums.net...
>
> Hi guys! thanks for your replies....Arnold you are right...I was not
> clear about what I was talking....LEt me explain again....In our company
> whenever we connect to a system we first give our userid, password then
> we enter into our network....but the same thing if we click workstation
> only check box on our machines then at that time we won't be connected
> to our network(which I think is pretty stright forward) but if we are
> browsing the internet on this machine (having no connection to our
> internal netwrok)for ex: if you type google.com or any other address it
> first takes us to the page wherein we give our userid , password then it
> authenticates us and after that ..we can browse internet without any
> problem....But the same step is not happning in IE7. here when we type
> google.com or any other website we are not automatically routed to the
> authentication page ...instead we are getting the error
> "Internet explorer cannot display the page
> Most Likely causes:
> You are not connected to Internet
> the Website is encoutering problems
> There might be a typing erroor in the adress
> What you can try:
> Diagnose the problem
> More information"
>
> Thank you.
>
>
> --
> Sally06
Sally06
Guest
Posts: n/a
 
Re: IE7 in Vista business is giving problem
Posted: 02-22-2008, 05:45 PM

Hey ! you are right Exactly.... we are redirected to Novell network
using Border Manager...yes here We give our id, passowrd...


--
Sally06
Mr. Arnold
Guest
Posts: n/a
 
Re: IE7 in Vista business is giving problem
Posted: 02-22-2008, 08:55 PM

"Sally06" <Sally06.3571q4@no-mx.forums.net> wrote in message
news:Sally06.3571q4@no-mx.forums.net...
>
> Hey ! you are right Exactly.... we are redirected to Novell network
> using Border Manager...yes here We give our id, passowrd...
>
>

You can try it and see what happens.
https://secure-support.novell.com/Ka...AL_Public.html

Sally06
Guest
Posts: n/a
 
Re: IE7 in Vista business is giving problem
Posted: 02-22-2008, 09:28 PM

Wow! This worked. Its a great Solution. Thanks so much for the help. As
in the document I disabled the TSL. I am now routed to the Certificate
error warning page. But upon further analysis I found that it is due to
"phishing filter settings in IE7" which I have disabled and everything
is working fine now...Thanks to all for your help.


--
Sally06
Mostly Gizzards
Guest
Posts: n/a
 
Re: IE7 in Vista business is giving problem
Posted: 02-25-2008, 07:19 PM
Good job! =)

"Sally06" <Sally06.357bg0@no-mx.forums.net> wrote in message
news:Sally06.357bg0@no-mx.forums.net...
>
> Wow! This worked. Its a great Solution. Thanks so much for the help. As
> in the document I disabled the TSL. I am now routed to the Certificate
> error warning page. But upon further analysis I found that it is due to
> "phishing filter settings in IE7" which I have disabled and everything
> is working fine now...Thanks to all for your help.
>
>
> --
> Sally06
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
 


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
wmiprvse.exe problem in Vista Business Kent Windows Vista Performance & Maintenance 4 11-22-2008 04:00 PM
[Vista Business] Not recognize 4GB Ram - SonyVaio VGN-SZ57N/C + Vista Business ADO. Inconnu Windows Vista Performance & Maintenance 8 11-25-2007 11:53 PM
vista business networking internet problem gnjuss Windows Vista Networking & Sharing 1 09-01-2007 07:53 PM
Vista Business & Internet Explorer PDF problem steve f Windows Vista File Management 1 05-12-2007 09:56 PM
Install Business Edition vista No Problem Windows Vista Install & Setup 0 01-28-2007 04:09 PM