Installing x64 Ultimate on a New Machine

Posted: 01-05-2009, 04:43 AM

I just got back from Fry's, assembled everything to the letter and
started to try and install my x64 version of Windows Vista on a Intel i7
quad core processor and the installation process has been hellaciously
slow. Under normal circumstances I have installed vista without the
sometimes 3-5 minute delay between menu screens (during the install
process). I have already tried bringing my ram count down to 2gb and
have decided to just sit thru this mega long install. Is this normal? if
not is it going to be a big problem?

Note:
-I checked to see if I could flash the bios but I believe it is
up-to-date.
-Chipset is intel x58
-Mobo is Gigabyte EX58-UD3R

Thanks...


--
darilian

Installing x64 Ultimate on a New Machine


Responses to "Installing x64 Ultimate on a New Machine"

Rick Rogers
Guest
Posts: n/a
 
Re: Installing x64 Ultimate on a New Machine
Posted: 01-05-2009, 11:32 AM
Hi,

You don't state at what point the slowdown begins. I would look at reseating
all connections, including the processor. Recheck that all BIOS timings are
set to default (no overclocking).

As to the ram, it's not the amount (2GB/4GB) that matters. The known issue
is a matter of a timing reduction that occurs when all 4 slots of a
motherboard are in use during installation on some hardware.

--
Best of Luck,

Rick Rogers, aka "Nutcase" - Microsoft MVP
http://mvp.support.microsoft.com/
Windows help - www.rickrogers.org
My thoughts http://rick-mvp.blogspot.com

"darilian" <guest@unknown-email.com> wrote in message
news:2fb07656466199879bb33c09c404c9ae@nntp-gateway.com...
>
> I just got back from Fry's, assembled everything to the letter and
> started to try and install my x64 version of Windows Vista on a Intel i7
> quad core processor and the installation process has been hellaciously
> slow. Under normal circumstances I have installed vista without the
> sometimes 3-5 minute delay between menu screens (during the install
> process). I have already tried bringing my ram count down to 2gb and
> have decided to just sit thru this mega long install. Is this normal? if
> not is it going to be a big problem?
>
> Note:
> -I checked to see if I could flash the bios but I believe it is
> up-to-date.
> -Chipset is intel x58
> -Mobo is Gigabyte EX58-UD3R
>
> Thanks...
>
>
> --
> darilian
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
 


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Missing SATA Drive on Vista Ultimate Machine Wenzel Windows Vista Hardware & Devices 5 09-09-2008 08:20 PM
Windows vista ultimate hangs in HT machine*** URGENT SUGGESTION NEEDED PLEASE*** somu_bcrec Windows Vista Hardware & Devices 2 08-05-2008 10:04 PM
Slow Responging new Ultimate machine. Dunc Fowler Windows Vista Performance & Maintenance 3 04-15-2007 08:00 PM
Vista Home and Ultimate on same machine Iain Windows Vista Install & Setup 2 04-04-2007 04:23 AM
Installing Vista Ultimate on more than one machine.. bigbloke Windows Vista Install & Setup 8 02-07-2007 02:18 AM