McAfee antivirus vista

Posted: 06-05-2008, 03:14 PM
I am using AVG 8.0 free antivirus on my Vista laptop...When I went to
the Vista Security center, it said that McAfee antivirus was on...I
uninstalled it when I 1st got my laptop so I could use AVG free(it was
version 7.5) then....how can McAfee antivirus be on if it's not
installed on my laptop??? I check the add/remove programs, and it
didn't show up...just wondering...doesn't seem like a big deal, but
just making sure..

McAfee antivirus vista


Responses to "McAfee antivirus vista"

Malke
Guest
Posts: n/a
 
Re: McAfee antivirus vista
Posted: 06-05-2008, 03:48 PM
mooky wrote:
> I am using AVG 8.0 free antivirus on my Vista laptop...When I went to
> the Vista Security center, it said that McAfee antivirus was on...I
> uninstalled it when I 1st got my laptop so I could use AVG free(it was
> version 7.5) then....how can McAfee antivirus be on if it's not
> installed on my laptop??? I check the add/remove programs, and it
> didn't show up...just wondering...doesn't seem like a big deal, but
> just making sure..
It is a common issue that Security Center thinks an older antivirus is still
installed. It is particularly common when the older antivirus is an
obnoxious invasive one such as McAfee or Norton. You just need to rebuild
the repository.

Right-click Command Prompt and Run as Administrator. Type the following
command:

winmgmt /salvagerepository

The first time you run this it will fail. It will issue stop commands to
the services causing it to fail. It might take a couple minutes for the
services to shut down. Run the command again and reboot your system.

If the above doesn't work, do the following from an elevated cmd prompt:

net stop winmgmt [enter]
cd /d %windir%\system32\wbem [enter]
ren repository repository.old [enter]
net start winmgmt [enter]

Malke
--
MS-MVP
Elephant Boy Computers
www.elephantboycomputers.com
Don't Panic!
mooky
Guest
Posts: n/a
 
Re: McAfee antivirus vista
Posted: 06-05-2008, 11:28 PM
On Jun 5, 10:48*am, Malke <ma...@invalid.invalid> wrote:
> mooky wrote:
> > I am using AVG 8.0 free antivirus on my Vista laptop...When I went to
> > the Vista Security center, it said that McAfee antivirus *was on...I
> > uninstalled it when I 1st got my laptop so I could use AVG free(it was
> > version 7.5) then....how can McAfee antivirus be on if it's not
> > installed on my laptop??? I check the add/remove programs, and it
> > didn't show up...just wondering...doesn't seem like a big deal, but
> > just making sure..
>
> It is a common issue that Security Center thinks an older antivirus is still
> installed. It is particularly common when the older antivirus is an
> obnoxious invasive one such as McAfee or Norton. You just need to rebuild
> the repository.
>
> Right-click Command Prompt and Run as Administrator. *Type the following
> command:
>
> winmgmt /salvagerepository
>
> The first time you run this it will fail. *It will issue stop commands to
> the services causing it to fail. *It might take a couple minutes for the
> services to shut down. *Run the command again and reboot your system.
>
> If the above doesn't work, do the following from an elevated cmd prompt:
>
> net stop winmgmt [enter]
> cd /d %windir%\system32\wbem [enter]
> ren repository repository.old [enter]
> net start winmgmt [enter]
>
> Malke
> --
> MS-MVP
> Elephant Boy Computerswww.elephantboycomputers.com
> Don't Panic!

I did the 1st command you typed and the cmd prompt said WMI repository
is consistent....so did it work?
mooky
Guest
Posts: n/a
 
Re: McAfee antivirus vista
Posted: 06-05-2008, 11:37 PM
OK...I did the 2nd commands you posted and now on the cmd prompt it
says the windows management service is started and that it started
successfully..the security center says no antivirus found...so I
clicked on I have an antivirus that I'll monitor myself...I am
assuming all is working right...
Malke
Guest
Posts: n/a
 
Re: McAfee antivirus vista
Posted: 06-06-2008, 12:11 AM
mooky wrote:
> I did the 1st command you typed and the cmd prompt said WMI repository
> is consistent....so did it work?
No. Do the second part of the process.

Malke
--
MS-MVP
Elephant Boy Computers
www.elephantboycomputers.com
Don't Panic!
mooky
Guest
Posts: n/a
 
Re: McAfee antivirus vista
Posted: 06-06-2008, 02:44 PM
On Jun 5, 7:11*pm, Malke <ma...@invalid.invalid> wrote:
> mooky wrote:
> > I did the 1st command you typed and the cmd prompt said WMI repository
> > is consistent....so did it work?
>
> No. Do the second part of the process.
>
> Malke
> --
> MS-MVP
> Elephant Boy Computerswww.elephantboycomputers.com
> Don't Panic!
I did...I thought I replied telling you, but it didn't show up in my
posts..all is well now..
mooky
Guest
Posts: n/a
 
Re: McAfee antivirus vista
Posted: 06-06-2008, 02:45 PM
On Jun 5, 7:11*pm, Malke <ma...@invalid.invalid> wrote:
> mooky wrote:
> > I did the 1st command you typed and the cmd prompt said WMI repository
> > is consistent....so did it work?
>
> No. Do the second part of the process.
>
> Malke
> --
> MS-MVP
> Elephant Boy Computerswww.elephantboycomputers.com
> Don't Panic!
Oh wait...just noticed after posting a few secs ago that it did show
up with me telling you I did the 2nd part of the process in the post
above yours..thanks for the help.
sarbjeet
Guest
Posts: n/a
 
Re: McAfee antivirus vista
Posted: 07-25-2008, 10:46 AM

i had uninstalled a trial version of mcafee i had on my laptop, so
could install a full version that i had recently bought.
i had noticed a few things
firstly, i put the disk in my pc which is running xp and th
installation worked fine
then i put the disk in my laptop and a blank Mcafee window appeared. a
the same time, a Just In Time Debugging window appeared and asked me t
select a program to debug with. i have no idea what this is or why th
installation is not working
i have tried the disk with Windows firewall on and off
another thing i noticed was that in Windows Security, it said that
was running Mcafee Personal Firewall, when Mcafee doesnt exist on m
laptop
i had also tried downloading the software from Mcafees website. when
tried this, the Download Manager worked, but after a Mcafe
SecurityCentre window appeared with this on it -- #337332
could anyone please help me thank

--
sarbjeet
Peter
Guest
Posts: n/a
 
Re: McAfee antivirus vista
Posted: 07-25-2008, 11:28 AM
You should be asking for help in the McAfee Forums. However, it is solved
here: http://community.mcafee.com/showthre...ghlight=337332

--
Peter
Toronto, Canada
"sarbjeet" <guest@unknown-email.com> wrote in message
news:98a812d87ae2cd62a6d63e759568fd5c@nntp-gateway.com...
>
> i had uninstalled a trial version of mcafee i had on my laptop, so i
> could install a full version that i had recently bought.
> i had noticed a few things:
> firstly, i put the disk in my pc which is running xp and the
> installation worked fine.
> then i put the disk in my laptop and a blank Mcafee window appeared. at
> the same time, a Just In Time Debugging window appeared and asked me to
> select a program to debug with. i have no idea what this is or why the
> installation is not working.
> i have tried the disk with Windows firewall on and off.
> another thing i noticed was that in Windows Security, it said that i
> was running Mcafee Personal Firewall, when Mcafee doesnt exist on my
> laptop.
> i had also tried downloading the software from Mcafees website. when i
> tried this, the Download Manager worked, but after a Mcafee
> SecurityCentre window appeared with this on it -- #337332.
> could anyone please help me thanks
>
>
> --
> sarbjeet
sarbjeet
Guest
Posts: n/a
 
Re: McAfee antivirus vista
Posted: 07-25-2008, 11:47 AM

thanks peter im having a look there right now

--
sarbjeet
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
 


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
McAfee, Vista and Dell Joe Windows Vista Security 2 06-25-2007 04:04 AM
Mcafee & Vista Skip Turner Windows Vista Mail 6 05-29-2007 03:31 PM
McAfee 8.0i and Vista Another me Windows Vista Security 7 03-10-2007 05:30 PM
Vista, McAfee and Webrook Antivirus Octavio Windows Vista Security 0 02-10-2007 05:08 PM
McAfee & Windows Vista Faerie_queene Windows Vista 8 06-15-2006 03:01 AM