Movie download/play problem

Posted: 01-20-2009, 06:36 AM
I downloaded an AVI movie. When I play the movie using windows media
player I get perfect sound, but the movie doesn't show up on the screen.
All I get is kaleidoscope or psychedelic type figures. No movie ever
displays. Do any of you know how I can correct this so I get my movie to
play? Thank you for your help.

Movie download/play problem


Responses to "Movie download/play problem"

4rmp7zj8bcyfw5n@temporaryinbox.com
Guest
Posts: n/a
 
Re: Movie download/play problem
Posted: 01-20-2009, 10:36 AM
You need to download the correct video codec - try installing the K-
Lite Codec pack (do a quick google for it, as it's available
everywhere).

Or, you could use the free VLC Video player instead, as that has most
codecs already.

-Voltor

On 20 Jan, 06:36, "Dave" <D...@mediacom.net> wrote:
> I downloaded *an AVI *movie. When I play the movie using windows media
> player I get perfect sound, but the movie doesn't show up on the screen.
> All I get is *kaleidoscope or psychedelic type figures. No movie ever
> displays. *Do any of you know how I can correct this so I get my movie to
> play? Thank you for your help.
oscar
Guest
Posts: n/a
 
RE: Movie download/play problem
Posted: 01-20-2009, 07:05 PM
You may have on-board software or codecs that may be interfering with WMP.
Also, to test the integrity of the AVI that you had downloaded, trying
playing it with Gom player. (Yahoo or Google GOM Player. It's freeware and
works well.)
--
oscar

....Right click is your very good friend...


"Dave" wrote:
> I downloaded an AVI movie. When I play the movie using windows media
> player I get perfect sound, but the movie doesn't show up on the screen.
> All I get is kaleidoscope or psychedelic type figures. No movie ever
> displays. Do any of you know how I can correct this so I get my movie to
> play? Thank you for your help.
>
>
zachd [MSFT]
Guest
Posts: n/a
 
Re: Movie download/play problem
Posted: 01-21-2009, 08:47 PM

There's over 800 codecs that that file might use. There is no absolute
magic bullet.

You need to know what codec the file uses. In the past, content providers
would let you know what strange codec they were using if they were going to
use strange codecs. Now you're expected to figure it out yourself.
Helpful. =\

You can use WMP's Web Help from the Error dialog to get the fourCC of the
missing codec.

http://zachd.com/pss/pss.html#codecs

--
Speaking for myself only.
See http://zachd.com/pss/pss.html for some helpful WMP info.
This posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers no rights.
--
"Dave" <Dave@mediacom.net> wrote in message
news:5iedl.13550$yr3.3949@nlpi068.nbdc.sbc.com...
>I downloaded an AVI movie. When I play the movie using windows media
>player I get perfect sound, but the movie doesn't show up on the screen.
>All I get is kaleidoscope or psychedelic type figures. No movie ever
>displays. Do any of you know how I can correct this so I get my movie to
>play? Thank you for your help.
>
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
 


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
File conversion won't play in Movie Maker - codec problem? starfish6188 Windows XP Movie Maker 5 01-08-2009 04:41 PM
Play movie problem MyronZ Windows XP Movie Maker 1 11-30-2007 01:26 PM
could play downloaded movie clips fine now they won't play MartinNeedsHelpPlease Windows XP Video 6 03-08-2007 11:28 PM
Get Movie play speed problem?? tanmin Windows XP Embedded 1 08-19-2004 02:53 AM
Movie Maker 2 Download Problem XPUK Windows XP Help & Support 1 12-12-2003 07:58 PM