Need help with Ethernet controller in Vista and Windows 7

Posted: 01-25-2009, 12:41 AM

Hello al
I have a ECS A740-M motherboard with AMD Athlon 64. I have installe
Vista Ultimate x64 version in HDD 1 and Windows 7 Beta x64. Everythin
was working fine and all of a sudded a couple of days ago, the compute
wouldnt boot Vista or Windows 7. It starts to boot and hangs. In saf
mode, I found the Ethernet controller Atherros L1 gigabit Lan was th
problem. I uninstalled it and on booting, it booted up normally withou
the Ethernet connection. On installing the driver, again both wont boot
I reinstalled Windows 7 and still there is no change in results

I have SP1 installed for Vista and I cannot even uninstall SP1 as it i
not displayed in installed updates under Add remove program. Tried al
known ways to uninstall SP1 and failed

The lan connector is onboard. I tried unistalling the Atheros Etherne
connector and added PCI netgear Ethernet controller and I could no
install it as i could not find drivers for it

Any help is greatly appreciated

--
Hans23

Need help with Ethernet controller in Vista and Windows 7


Responses to "Need help with Ethernet controller in Vista and Windows 7"

Jack \(MS, MVP-Networking\)
Guest
Posts: n/a
 
Re: Need help with Ethernet controller in Vista and Windows 7
Posted: 01-25-2009, 02:18 AM
Hi
Lack of drivers or none working NIC should have such a dramatic effect.
I would check carefully the Motherboard, and the Hard Drive.
Jack (MS, MVP-Networking)

"Hans23" <guest@unknown-email.com> wrote in message
news:73eebc433fb212ce69f2c4a91725616b@nntp-gateway.com...
>
> Hello all
> I have a ECS A740-M motherboard with AMD Athlon 64. I have installed
> Vista Ultimate x64 version in HDD 1 and Windows 7 Beta x64. Everything
> was working fine and all of a sudded a couple of days ago, the computer
> wouldnt boot Vista or Windows 7. It starts to boot and hangs. In safe
> mode, I found the Ethernet controller Atherros L1 gigabit Lan was the
> problem. I uninstalled it and on booting, it booted up normally without
> the Ethernet connection. On installing the driver, again both wont boot.
> I reinstalled Windows 7 and still there is no change in results.
>
> I have SP1 installed for Vista and I cannot even uninstall SP1 as it is
> not displayed in installed updates under Add remove program. Tried all
> known ways to uninstall SP1 and failed.
>
> The lan connector is onboard. I tried unistalling the Atheros Ethernet
> connector and added PCI netgear Ethernet controller and I could not
> install it as i could not find drivers for it.
>
> Any help is greatly appreciated.
>
>
> --
> Hans23
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
 


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ethernet controller Tousif Windows Vista Printers & Scanners 2 03-07-2007 05:02 PM
(Help!!)Windows Vista can't detect my ethernet controller, Any Ide rogerbox2005 Windows Vista Networking & Sharing 3 06-20-2006 01:31 PM
Ethernet Controller Carlos Pais Windows XP Hardware 3 05-22-2004 09:33 AM
Ethernet Controller Mark Windows XP 1 08-10-2003 02:15 AM
Ethernet Controller Mark Windows XP Network & Web 0 08-10-2003 01:36 AM