Odd Broadband Speed Problem

Posted: 01-17-2009, 12:14 AM
I have a wireless home network that permits sharing a fast broadband
connection between three computers, usually at separate times. Yesterday
after starting up my main laptop, I noticed the broadband speed was slow.
Testing the speed, it is one tenth of the speed I normally get. I checked
the two other computers assuming is was an ISP issue but the broadband speed
was normal. Diagnose and Repair revealed no network problem. On further
testing, if I restart in safe mode with networking, my broadband speed
returns to normal. When I restart Vista in normal mode again the speed is
throttled. There are no other apps that I am aware of that are using the
connection as my network meter gadget shows zero activity. I also disabled
my antivirus software to no effect. I'm not sure what else to try at this
stage. I have not installed any software in recent times so I'm not sure a
system restore would be of any help. Any ideas?? Thanks - pbl.

Odd Broadband Speed Problem


Responses to "Odd Broadband Speed Problem"

Malke
Guest
Posts: n/a
 
Re: Odd Broadband Speed Problem
Posted: 01-17-2009, 12:45 AM
pbl wrote:
> I have a wireless home network that permits sharing a fast broadband
> connection between three computers, usually at separate times. Yesterday
> after starting up my main laptop, I noticed the broadband speed was slow.
> Testing the speed, it is one tenth of the speed I normally get. I checked
> the two other computers assuming is was an ISP issue but the broadband
> speed was normal. Diagnose and Repair revealed no network problem. On
> further testing, if I restart in safe mode with networking, my broadband
> speed returns to normal. When I restart Vista in normal mode again the
> speed is throttled. There are no other apps that I am aware of that are
> using the connection as my network meter gadget shows zero activity. I
> also disabled my antivirus software to no effect. I'm not sure what else
> to try at this stage. I have not installed any software in recent times so
> I'm not sure a system restore would be of any help. Any ideas?? Thanks -
> pbl.
The First Question Of Troubleshooting: If the problem is new, what changed
between the time things worked and the time they didn't?

The Second Question of Windows Troubleshooting: what is the malware/virus
status of the machine? If you think it is clean, what programs (and
versions) did you use to determine this?

Be sure the computer is clean:
http://www.elephantboycomputers.com/...moving_Malware

Malke
--
MS-MVP
Elephant Boy Computers - Don't Panic!
FAQ - http://www.elephantboycomputers.com/#FAQ

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
 


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Odd Broadband Speed Problem pbl Windows Vista Networking & Sharing 1 01-17-2009 12:45 AM
High Speed Broadband Sooner Al [MVP] Windows XP Work Remotely 1 12-20-2006 05:05 PM
Broadband Speed Christopher W Aiken Apple Macintosh 9 06-13-2004 02:00 PM
Satellite Broadband speed F Friend Windows XP Network & Web 1 08-22-2003 04:52 PM
Broadband speed Martin Windows XP Network & Web 1 08-15-2003 06:25 PM