Pre-Authentication Failure with Vista

Posted: 03-05-2008, 03:36 PM
I've just added a Vista Ultimate system to a W2K network. The machine is
logging the following whenever it's started, logged in, or unlocked:

Event Type: Failure Audit
Event Source: Security
Event Category: Account Logon
Event ID: 675
Date: 3/5/08
Time: 9:40:43 AM
User: NT AUTHORITY\SYSTEM
Computer: DC
Description:
Pre-authentication failed:
User Name: User [or COMPUTER$]
User ID: DOMAIN\User [or DOMAIN\COMPUTER$]
Service Name: krbtgt/DOMAIN
Pre-Authentication Type: 0x0
Failure Code: 0x19
Client Address: x.x.x.x


Searches on Google and MS groups turn up a bunch of similar, unanswered
questions or references to a patch for SBS 2003 (we're on W2K Server). None
of the XP machines have the problem. No events show up for the same user on
non-Vista workstations.

Any suggestions?

Thanks,

--
Yoann Roman


Pre-Authentication Failure with Vista


Responses to "Pre-Authentication Failure with Vista"

Jesper
Guest
Posts: n/a
 
RE: Pre-Authentication Failure with Vista
Posted: 03-05-2008, 05:50 PM
There are a number of comments regarding this error on eventid.net:
http://eventid.net/display.asp?event...curity&phase=1

Have you looked if any of those may be the cause? This is a fairly generic
error, so it could be anything. I'd also check and make sure the time is
synched properly between the two computers. The easiest way to resolve this
may also be to remove and re-add the computer to the domain.

That all said, I have to point out that Windows 2000 went out of mainstream
support over a year before Vista shipped. That practically means there is no
real guarantee that Vista will operate properly in a Windows 2000 domain.
---
Your question may already be answered in Windows Vista Security:
http://www.amazon.com/gp/product/047...otectyourwi-20


"Yoann Roman" wrote:
> I've just added a Vista Ultimate system to a W2K network. The machine is
> logging the following whenever it's started, logged in, or unlocked:
>
> Event Type: Failure Audit
> Event Source: Security
> Event Category: Account Logon
> Event ID: 675
> Date: 3/5/08
> Time: 9:40:43 AM
> User: NT AUTHORITY\SYSTEM
> Computer: DC
> Description:
> Pre-authentication failed:
> User Name: User [or COMPUTER$]
> User ID: DOMAIN\User [or DOMAIN\COMPUTER$]
> Service Name: krbtgt/DOMAIN
> Pre-Authentication Type: 0x0
> Failure Code: 0x19
> Client Address: x.x.x.x
>
>
> Searches on Google and MS groups turn up a bunch of similar, unanswered
> questions or references to a patch for SBS 2003 (we're on W2K Server). None
> of the XP machines have the problem. No events show up for the same user on
> non-Vista workstations.
>
> Any suggestions?
>
> Thanks,
>
> --
> Yoann Roman
>
>
>
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
 


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pre-Authentication Failure with Vista Yoann Roman Windows Vista Networking & Sharing 1 03-05-2008 05:50 PM
NTLM authentication login failure cathy Windows Vista Networking & Sharing 1 11-21-2007 04:19 AM
Pre-authentication Failure James Windows Vista Networking & Sharing 0 07-19-2007 03:19 PM
Single sign-on authentication failure with Citrix PNAgent kiros@termtek.com.tw Windows XP Embedded 0 04-06-2005 08:27 AM
"Authentication Failure" message -from MSWIN ? Andrew Budds Windows XP Help & Support 0 11-25-2003 02:18 PM