Print spooler problems in Vista Home Premium 64bit

Posted: 02-24-2009, 05:34 PM

I was printing fine until one day I got an error that said, Prin
Spooler not running. I restarted the print spooler and tried again.
got the same message. I have reinstalled drivers and rebooted th
system. I still get the same message. I can not add a printer or se
the printers that are installed

--
LBraley

Print spooler problems in Vista Home Premium 64bit


Responses to "Print spooler problems in Vista Home Premium 64bit"

Alan Morris [MSFT]
Guest
Posts: n/a
 
Re: Print spooler problems in Vista Home Premium 64bit
Posted: 02-24-2009, 06:13 PM
Open an elevated command prompt and type

net start spooler


does it say the spooler started or do you get an error?



--
Alan Morris
Windows Printing Team
Search the Microsoft Knowledge Base here:
http://support.microsoft.com/search/?adv=1

This posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers no rights.

"LBraley" <guest@unknown-email.com> wrote in message
news:b342af72ec09d8f79515a352b5a42fed@nntp-gateway.com...
>
> I was printing fine until one day I got an error that said, Print
> Spooler not running. I restarted the print spooler and tried again. I
> got the same message. I have reinstalled drivers and rebooted the
> system. I still get the same message. I can not add a printer or see
> the printers that are installed.
>
>
> --
> LBraley

FRF
Guest
Posts: n/a
 
Re: Print spooler problems in Vista Home Premium 64bit
Posted: 03-17-2009, 11:32 AM

'Alan Morris [MSFT Wrote:
> ;976927']Open an elevated command prompt and typ
>
> net start spoole
>
> does it say the spooler started or do you get an error
Because I have the same extremly strange and illogical problem:

"CMD run as Administrator" as you suggest lets me start the spooler bu
with the next print job the "spooler does not work no solution ready
comes back

And now hold your breath:

I moved to a bigger system drive recently, did the cloning wit
"Acronis True Image 10 full version".

After the cloning everything worked fine until yesterday afternoon whe
suddenly the spooler pains began out of nowhere

So I swithed back to the old (slow) harddrive where everything work
fine still and I can print.

I created a sector-by-sector-image of that drive and reloaded it ont
the fast drive

Does not print

Also the infamous 2007 Microsoft knowledge base article ("delet
Acrobat Professional 8.1.x and all printers by hand in safe mode..."
does not help a bit

No piece of non-working software can technically be in a sector b
sector image of a drive that works just fine

The reason must lie somewhere outside the box

I have to switch back to the old drive until a solution is provided b
whoever is responsible for the error

Fran

--
FRF
n601ap
Guest
Posts: n/a
 
RE: Print spooler problems in Vista Home Premium 64bit
Posted: 03-21-2009, 12:07 AM
I have the exact same problem. Any insight?

"LBraley" wrote:
>
> I was printing fine until one day I got an error that said, Print
> Spooler not running. I restarted the print spooler and tried again. I
> got the same message. I have reinstalled drivers and rebooted the
> system. I still get the same message. I can not add a printer or see
> the printers that are installed.
>
>
> --
> LBraley
>
Alan Morris [MSFT]
Guest
Posts: n/a
 
Re: Print spooler problems in Vista Home Premium 64bit
Posted: 03-21-2009, 02:02 AM
Start by getting the spooler service running. You will need to delete the
print drivers that are causing the spooler to crash from the registry.


If you have a Lexmark there are a couple other steps.

http://members.shaw.ca/bsanders/CleanPrinterDrivers.htm




--
Alan Morris
Windows Printing Team
Search the Microsoft Knowledge Base here:
http://support.microsoft.com/search/?adv=1

This posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers no rights.

"n601ap" <n601ap@discussions.microsoft.com> wrote in message
news:8542D40B-9EA7-4F7A-9DCE-C1E1D3CC7B28@microsoft.com...
>I have the exact same problem. Any insight?
>
> "LBraley" wrote:
>
>>
>> I was printing fine until one day I got an error that said, Print
>> Spooler not running. I restarted the print spooler and tried again. I
>> got the same message. I have reinstalled drivers and rebooted the
>> system. I still get the same message. I can not add a printer or see
>> the printers that are installed.
>>
>>
>> --
>> LBraley
>>

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
 


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
WMDC under Vista Home Premium 64bit Andy9406 Windows Vista 0 01-12-2009 12:40 PM
Running Vista Home Premium 64Bit? Guest Windows Vista 0 12-13-2008 02:11 AM
Vista Home Premium 64bit loses itself? Al Windows Vista Networking & Sharing 0 08-05-2007 02:45 PM
go back from 64bit to 32bit home premium vista trndispr Windows Vista Install & Setup 1 07-30-2007 01:51 PM
XP Pro 32-bit to Vista Home Premium 64Bit kryptik Windows Vista Install & Setup 2 06-30-2007 07:12 PM