Slow start up due to AVG 8.0

Posted: 12-01-2008, 08:14 AM
I recently installed the paid version of AVG 8.0 Although the program works
well, I have noticed that my start up time has increased from 1 minute to 4
minutes.
Does anybody have a similar experience or a solution?

Slow start up due to AVG 8.0


Responses to "Slow start up due to AVG 8.0"

NormCameron
Guest
Posts: n/a
 
Re: Slow start up due to AVG 8.0
Posted: 12-01-2008, 08:52 AM

Did you replace another Anti-virus with AVG. Could be that the old A
wasn't uninstalled correctly, particularly if it was Norton

--
NormCamero


Harry
Guest
Posts: n/a
 
Re: Slow start up due to AVG 8.0
Posted: 12-01-2008, 09:05 AM
No previous AV program was on my computer
Harry
"NormCameron" <guest@unknown-email.com> wrote in message
news:62ca4ff83f099078f361fa8c8f9c21ac@nntp-gateway.com...
>
> Did you replace another Anti-virus with AVG. Could be that the old AV
> wasn't uninstalled correctly, particularly if it was Norton.
>
>
> --
> NormCameron
>
>
none
Guest
Posts: n/a
 
Re: Slow start up due to AVG 8.0
Posted: 12-01-2008, 04:09 PM
Harry wrote:
> No previous AV program was on my computer
> Harry

Is this a new computer? If an old computer - you were running without AV
protection?? If so you are likely infected with one, or more, bits of
badware.
Dick D.
Guest
Posts: n/a
 
Re: Slow start up due to AVG 8.0
Posted: 12-01-2008, 04:48 PM
none <""richard\"@(none)"> wrote:
>Harry wrote:
>> No previous AV program was on my computer
>> Harry
>
>
>Is this a new computer? If an old computer - you were running without AV
>protection?? If so you are likely infected with one, or more, bits of
>badware.
And somehow none of it showed its ugly face UNTIL Harry installed AVG,
right???

You have either a reading problem or a retention problem. I'm being
kind.
The Max
Guest
Posts: n/a
 
Re: Slow start up due to AVG 8.0
Posted: 12-01-2008, 09:25 AM
On Mon, 1 Dec 2008 09:14:35 +0100, "Harry" <harry@hotmail.com> wrote:
>I recently installed the paid version of AVG 8.0 Although the program works
>well, I have noticed that my start up time has increased from 1 minute to 4
>minutes.
>Does anybody have a similar experience or a solution?
You need to look closely at your settings/preferences.

Sounds as if you have it scanning something on startup.

--
Max
Harry
Guest
Posts: n/a
 
Re: Slow start up due to AVG 8.0
Posted: 12-01-2008, 09:33 AM
I have disabled the automatic scanning at a preset hour
Harry
"The Max" <max.imus@geemail.com> wrote in message
news:7bb7j4p9pnhc8nvs1v32cvekort8ce3a6b@4ax.com...
> On Mon, 1 Dec 2008 09:14:35 +0100, "Harry" <harry@hotmail.com> wrote:
>
>>I recently installed the paid version of AVG 8.0 Although the program
>>works
>>well, I have noticed that my start up time has increased from 1 minute to
>>4
>>minutes.
>>Does anybody have a similar experience or a solution?
>
> You need to look closely at your settings/preferences.
>
> Sounds as if you have it scanning something on startup.
>
> --
> Max
Gordon
Guest
Posts: n/a
 
Re: Slow start up due to AVG 8.0
Posted: 12-01-2008, 09:37 AM


"Harry" <harry@hotmail.com> wrote in message
news:61CC6E15-2152-4F93-997C-FBF864D71EBD@microsoft.com...
> I have disabled the automatic scanning at a preset hour
That won't affect startup. Did you set a boot scan at startup?

The Max
Guest
Posts: n/a
 
Re: Slow start up due to AVG 8.0
Posted: 12-01-2008, 09:47 AM
On Mon, 1 Dec 2008 10:33:35 +0100, "Harry" <harry@hotmail.com> wrote:
>I have disabled the automatic scanning at a preset hour
>Harry
Umm... startup settings/preferences.

STARTUP
>"The Max" <max.imus@geemail.com> wrote in message
>news:7bb7j4p9pnhc8nvs1v32cvekort8ce3a6b@4ax.com.. .
>> On Mon, 1 Dec 2008 09:14:35 +0100, "Harry" <harry@hotmail.com> wrote:
>>
>>>I recently installed the paid version of AVG 8.0 Although the program
>>>works
>>>well, I have noticed that my start up time has increased from 1 minute to
>>>4
>>>minutes.
>>>Does anybody have a similar experience or a solution?
>>
>> You need to look closely at your settings/preferences.
>>
>> Sounds as if you have it scanning something on startup.
>>
>> --
>> Max
--
Max
NormCameron
Guest
Posts: n/a
 
Re: Slow start up due to AVG 8.0
Posted: 12-01-2008, 09:38 AM

The Max;899257 Wrote:
> On Mon, 1 Dec 2008 09:14:35 +0100, "Harry" <harry@xxxxxx> wrote
> > > >
> > >I recently installed the paid version of AVG 8.0 Although the progra
> > work
> > >well, I have noticed that my start up time has increased from 1 minut
> > to
> > >minutes
> > >Does anybody have a similar experience or a solution? > > You need to look closely at your settings/preferences
>
> Sounds as if you have it scanning something on startup
>
> -
> Ma
That's what I am thinking too. Check your AV settings. I us
Win-Patrol to give me a delayed start for my Antivirus. This allows m
to boot and get on with stuff while the AV loads and scans

--
NormCamero


 
LinkBack Thread Tools Display Modes
 


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Winmail is slow to start and slow to open a new window when writing a new mail Peter GODDARD Windows Vista Mail 1 09-27-2007 10:06 AM
Messenger very slow to start which slows Outlook start Catherine Jo Morgan Windows XP Messenger 1 04-04-2004 07:22 PM
slow slow login, start up martin Windows XP Help & Support 2 02-25-2004 03:01 AM
Slow start up and slow programs Don Zinsious Windows XP Help & Support 1 02-10-2004 02:21 AM
Programs slow to start and slow to open files Carey Frisch [MVP] Windows XP Performance & Maintenance 0 01-09-2004 04:02 PM