Sysprep Hangs at "Please Wait..." on machine with XP SP3

Posted: 03-09-2009, 03:01 PM
Hello all,


I have the exact same problem as described for KB883667 (http://
support.microsoft.com/kb/883667), as where during an installation of a
Sysprep image, WinXP hangs during the monitor/graphic card
installation. The mouse cursor is present but no responding; the
whole machine is frozen. A simple reboot fixes the issue and the
sysprep carries on.

The only difference is I'm using XP SP3 (VLK) and the suggested
hotfixes for this problem do not apply as they are supposed to be
already integrated in SP3.

Any help appreciated
Cheers
Thierry

Sysprep Hangs at "Please Wait..." on machine with XP SP3


Responses to "Sysprep Hangs at "Please Wait..." on machine with XP SP3"

Hunter01
Guest
Posts: n/a
 
Re: Sysprep Hangs at "Please Wait..." on machine with XP SP3
Posted: 03-09-2009, 04:13 PM
Thierry wrote:
> Hello all,
>
>
> I have the exact same problem as described for KB883667 (http://
> support.microsoft.com/kb/883667), as where during an installation of a
> Sysprep image, WinXP hangs during the monitor/graphic card
> installation. The mouse cursor is present but no responding; the
> whole machine is frozen. A simple reboot fixes the issue and the
> sysprep carries on.
>
> The only difference is I'm using XP SP3 (VLK) and the suggested
> hotfixes for this problem do not apply as they are supposed to be
> already integrated in SP3.
>
> Any help appreciated
> Cheers
> Thierry

You getting this on machines that were previously working fine on an
older image? We've seen (intermitantly) the same thing since recently
knocking up our patching level on our base image, we haven't gone sp3
but have used most of the patches that are components of it. Be nice to
isolate the culprit and knock it on the head.
Mark Pot
Guest
Posts: n/a
 
RE: Sysprep Hangs at "Please Wait..." on machine with XP SP3
Posted: 03-11-2009, 08:39 AM
Hi Thierry,

We had the exact same issue with our new DELL E4300 and E6400 machines.

After unplugging the network and power cable, rebooting the machine the
issue was gone.

Hope this will solve the issue for you aswell.

Regards,

Mark

"Thierry" wrote:
> Hello all,
>
>
> I have the exact same problem as described for KB883667 (http://
> support.microsoft.com/kb/883667), as where during an installation of a
> Sysprep image, WinXP hangs during the monitor/graphic card
> installation. The mouse cursor is present but no responding; the
> whole machine is frozen. A simple reboot fixes the issue and the
> sysprep carries on.
>
> The only difference is I'm using XP SP3 (VLK) and the suggested
> hotfixes for this problem do not apply as they are supposed to be
> already integrated in SP3.
>
> Any help appreciated
> Cheers
> Thierry
>
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
 


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Vista Beta 2: Installation Hangs on "please wait" hegemon Windows Vista Install & Setup 4 07-06-2006 05:20 PM
Error 1004: Invalid resource: "<File(819):"%17%","machine.inf"> Nigel Windows XP Embedded 0 09-20-2004 04:01 PM
[Again] Error 1004:Invalid resource <File(819):"%17%","machine.inf">" steve_cho Windows XP Embedded 0 01-02-2004 08:47 AM
Sysprep "Please Wait..." hanging error Brett Windows XP Setup 0 12-11-2003 11:31 PM
TD Error: 1004: Invalid resource: "<File(819):"%17%","machine.inf">": Juergen Striegel Windows XP Embedded 2 11-28-2003 12:20 PM