Real Geek Forums

Real Geek Forums (http://www.realgeek.com/forums/index.php)
-   Windows XP Network & Web (http://www.realgeek.com/forums/windows-xp-network-and-web-31/)
-   -   TCP/IP properties not displayed (http://www.realgeek.com/forums/tcp-ip-properties-not-displayed-199015.html)

Willy 09-16-2003 09:11 PM

TCP/IP properties not displayed
 
Hi There,

I have a Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet NIC in
my Win XP Pro machine.
Compaq 8000T, 2.8Ghz, 512MB DDR 3200 RAM, 160G HD, 800Mhz
FSB, Hyperthreading. When I right click on "My Network
Places" to get the TCP/IP properties; they are not
displayed. In network connections, in Local Area
Connections> Right click>Properties, I get no option to
look at "Internet Protocol (TCP/IP)". All that is
displayed under the "General" tab is "Connect using:
Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet NIC", and
the "Components checked are used by this connection" area
is not displayed. I have added this machine to
my "MSHOME" workgroup. I can see other machines from this
machine one on my network, however, I cannot see this
machine locally, or from other machines. Other machines
are running WIN 2000 Server (not set up as server), and
XP home. I have no problem seeing any other machine on my
network from all other machines except for this one.
Again, can get to resources on other machines in the
network from this machine, but not vice versa even though
I've shared the drives.
Any ideas?

Thanks,

Bill


Robert L [MS-MVP] 09-16-2003 09:16 PM

Re: TCP/IP properties not displayed
 
what do you get if using ipconfig /all?

--
For more and other information, go to http://www.ChicagoTech.net

Don't send e-mail or reply to me except you need consulting services.
Posting on MS newsgroup will benefit all readers and you may get more help.

Robert Lin, MS-MVP, MCSE & CNE
Networking, Internet, Routing, VPN, Anti-Virus, Tips & Troubleshooting on
http://www.ChicagoTech.net
This posting is provided "AS IS" with no warranties.

"Willy" <athertonwj@comcast.net> wrote in message
news:061b01c37c97$24af9ae0$a101280a@phx.gbl...
Quote:

> Hi There,
>
> I have a Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet NIC in
> my Win XP Pro machine.
> Compaq 8000T, 2.8Ghz, 512MB DDR 3200 RAM, 160G HD, 800Mhz
> FSB, Hyperthreading. When I right click on "My Network
> Places" to get the TCP/IP properties; they are not
> displayed. In network connections, in Local Area
> Connections> Right click>Properties, I get no option to
> look at "Internet Protocol (TCP/IP)". All that is
> displayed under the "General" tab is "Connect using:
> Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet NIC", and
> the "Components checked are used by this connection" area
> is not displayed. I have added this machine to
> my "MSHOME" workgroup. I can see other machines from this
> machine one on my network, however, I cannot see this
> machine locally, or from other machines. Other machines
> are running WIN 2000 Server (not set up as server), and
> XP home. I have no problem seeing any other machine on my
> network from all other machines except for this one.
> Again, can get to resources on other machines in the
> network from this machine, but not vice versa even though
> I've shared the drives.
> Any ideas?
>
> Thanks,
>
> Bill
>


Node 09-17-2003 04:36 AM

TCP/IP properties not displayed
 
Look under Network setting, network bridge, right click on
it, click on status and click on support, then details.
Will show TCP/IP information same as IP config. If you
want to see network services, TCP/IP, file and print
share, etc, it's under the network bridge properties.

Quote:

>-----Original Message-----
>Hi There,
>
>I have a Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet NIC in
>my Win XP Pro machine.
>Compaq 8000T, 2.8Ghz, 512MB DDR 3200 RAM, 160G HD, 800Mhz
>FSB, Hyperthreading. When I right click on "My Network
>Places" to get the TCP/IP properties; they are not
>displayed. In network connections, in Local Area
>Connections> Right click>Properties, I get no option to
>look at "Internet Protocol (TCP/IP)". All that is
>displayed under the "General" tab is "Connect using:
>Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet NIC", and
>the "Components checked are used by this connection" area
>is not displayed. I have added this machine to
>my "MSHOME" workgroup. I can see other machines from this
>machine one on my network, however, I cannot see this
>machine locally, or from other machines. Other machines
>are running WIN 2000 Server (not set up as server), and
>XP home. I have no problem seeing any other machine on my
>network from all other machines except for this one.
>Again, can get to resources on other machines in the
>network from this machine, but not vice versa even though
>I've shared the drives.
>Any ideas?
>
>Thanks,
>
>Bill
>
>.
>

Jake 10-13-2003 07:40 PM

Re: TCP/IP properties not displayed
 
I don't have a solution but I have a similar problem so take warning
before you fall into the same fate as myself. If anyone out there has
an answer I'd be most grateful to save me doing a complete reinstall
and the associated loss of productivity!

My problem: the TCP/IP protocol was not visible in my
local area connection properties and when I tried to add a new
protocol
it behaved spuriously and sometimes gave an "cannot find file" very
unspecific message.

When I right click on a vpn connection and select the tcp/ip protocol
on the networking tab, the properties button is greyed out so again I
cannot change my settings.

The support team at Futjitsu-Siemens suggested reinstalling my network
card. Now I have no networking as everytime I try to reinstall the
card is says "There was a problem installing this hardware: Realtek
RTL8139/810x Family Fast Ethernet NIC An error occured during the
installation of the device The system cannot find the file specified."

I've tried all the usual download latest Driver from Futjisu-Siemens
and applied SP1a for Windows XP.

Please help, I'm contemplating a windows reinstall and a day or 2 to
reconfigure all my software settings. There must be an easier way
surely??

My hardware is a Futjisu-Siemens Amilo A Series running XP Home.

Jake


All times are GMT. The time now is 12:56 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2005 - 2007 RealGeek.com. All rights reserved.