Trouble With Search application inside vista

Posted: 06-07-2006, 04:02 PM
Hello people,

i'm currently testing the search function of Windows Vista !

but it appear strange or buggy ? :-(

i explain:

i go on computer then on c:\ and there i tape in the Search Field

autoexec.bat
you can see that here -> http://www.numtek.com/te/vista_se_a.jpg

in this first step there something allready strange the autoexec.bat seem
hidden, but when we go on him properties is NOT !!

So i launch the Search and he find NOTHING !!!

i have do the same search but with XP on that same drive (networked-shared)
and XP find it ;-)

So what happen ?

Thx a lot people.....


Trouble With Search application inside vista


Responses to "Trouble With Search application inside vista"

Zack Whittaker
Guest
Posts: n/a
 
Re: Trouble With Search application inside vista
Posted: 06-07-2006, 04:08 PM
There are a few troubles with the Search function - try the public beta (see
the windows.vista.general newsgroup) and see if this fixes anything.

--
Zack Whittaker
ZackNET Enterprises: www.zacknet.co.uk
MSBlog on ResDev: www.msblog.org
Vista Knowledge Base: www.vistabase.co.uk
This mailing is provided "as is" with no warranties, and confers no
rights. All opinions expressed are those of myself unless stated so, and not
of my employer, best friend, Ghandi, my mother or my cat. Glad we cleared
that up!

--: Original message follows :--
"James" <James@hot.com> wrote in message
news:enpBOvkiGHA.4912@TK2MSFTNGP03.phx.gbl...
> Hello people,
>
> i'm currently testing the search function of Windows Vista !
>
> but it appear strange or buggy ? :-(
>
> i explain:
>
> i go on computer then on c:\ and there i tape in the Search Field
>
> autoexec.bat
> you can see that here -> http://www.numtek.com/te/vista_se_a.jpg
>
> in this first step there something allready strange the autoexec.bat seem
> hidden, but when we go on him properties is NOT !!
>
> So i launch the Search and he find NOTHING !!!
>
> i have do the same search but with XP on that same drive
> (networked-shared) and XP find it ;-)
>
> So what happen ?
>
> Thx a lot people.....
>

Andre Da Costa [Extended64]
Guest
Posts: n/a
 
Re: Trouble With Search application inside vista
Posted: 06-07-2006, 05:28 PM
Maybe thats because the Root drive is not added to the Index. Click Start >
Control Panel > Indexing Options > Modify > check the root drive and click
OK.
--
--
Andre
Windows Connected | http://www.windowsconnected.com
Extended64 | http://www.extended64.com
Blog | http://www.extended64.com/blogs/andre
http://spaces.msn.com/members/adacosta

"James" <James@hot.com> wrote in message
news:enpBOvkiGHA.4912@TK2MSFTNGP03.phx.gbl...
> Hello people,
>
> i'm currently testing the search function of Windows Vista !
>
> but it appear strange or buggy ? :-(
>
> i explain:
>
> i go on computer then on c:\ and there i tape in the Search Field
>
> autoexec.bat
> you can see that here -> http://www.numtek.com/te/vista_se_a.jpg
>
> in this first step there something allready strange the autoexec.bat seem
> hidden, but when we go on him properties is NOT !!
>
> So i launch the Search and he find NOTHING !!!
>
> i have do the same search but with XP on that same drive
> (networked-shared) and XP find it ;-)
>
> So what happen ?
>
> Thx a lot people.....
>

Sean McLeod
Guest
Posts: n/a
 
Re: Trouble With Search application inside vista
Posted: 06-07-2006, 05:44 PM
The root of my drive isn't set for indexing either, just the default users
and their subdirectories, but a search via the search box on the root of my
C drive does find for example 'bootsect.bak' when I search for 'boot'.

Explorer uses a combination of the search index and regular file enumeration
searches in this case.

Cheers

"Andre Da Costa [Extended64]" <andred25@hotmail.com> wrote in message
news:uuC4bfliGHA.3848@TK2MSFTNGP04.phx.gbl...
> Maybe thats because the Root drive is not added to the Index. Click Start
> > Control Panel > Indexing Options > Modify > check the root drive and
> click OK.
> --
> --
> Andre
> Windows Connected | http://www.windowsconnected.com
> Extended64 | http://www.extended64.com
> Blog | http://www.extended64.com/blogs/andre
> http://spaces.msn.com/members/adacosta
>
> "James" <James@hot.com> wrote in message
> news:enpBOvkiGHA.4912@TK2MSFTNGP03.phx.gbl...
>> Hello people,
>>
>> i'm currently testing the search function of Windows Vista !
>>
>> but it appear strange or buggy ? :-(
>>
>> i explain:
>>
>> i go on computer then on c:\ and there i tape in the Search Field
>>
>> autoexec.bat
>> you can see that here -> http://www.numtek.com/te/vista_se_a.jpg
>>
>> in this first step there something allready strange the autoexec.bat seem
>> hidden, but when we go on him properties is NOT !!
>>
>> So i launch the Search and he find NOTHING !!!
>>
>> i have do the same search but with XP on that same drive
>> (networked-shared) and XP find it ;-)
>>
>> So what happen ?
>>
>> Thx a lot people.....
>>
>
>
Andre Da Costa [Extended64]
Guest
Posts: n/a
 
Re: Trouble With Search application inside vista
Posted: 06-07-2006, 10:55 PM
I suspect certain system files are being excluded on purpose.
--
--
Andre
Windows Connected | http://www.windowsconnected.com
Extended64 | http://www.extended64.com
Blog | http://www.extended64.com/blogs/andre
http://spaces.msn.com/members/adacosta

"Sean McLeod" <seanmcleod@newsgroups.nospam> wrote in message
news:uD7r%23nliGHA.4896@TK2MSFTNGP05.phx.gbl...
> The root of my drive isn't set for indexing either, just the default users
> and their subdirectories, but a search via the search box on the root of
> my C drive does find for example 'bootsect.bak' when I search for 'boot'.
>
> Explorer uses a combination of the search index and regular file
> enumeration searches in this case.
>
> Cheers
>
> "Andre Da Costa [Extended64]" <andred25@hotmail.com> wrote in message
> news:uuC4bfliGHA.3848@TK2MSFTNGP04.phx.gbl...
>> Maybe thats because the Root drive is not added to the Index. Click Start
>> > Control Panel > Indexing Options > Modify > check the root drive and
>> click OK.
>> --
>> --
>> Andre
>> Windows Connected | http://www.windowsconnected.com
>> Extended64 | http://www.extended64.com
>> Blog | http://www.extended64.com/blogs/andre
>> http://spaces.msn.com/members/adacosta
>>
>> "James" <James@hot.com> wrote in message
>> news:enpBOvkiGHA.4912@TK2MSFTNGP03.phx.gbl...
>>> Hello people,
>>>
>>> i'm currently testing the search function of Windows Vista !
>>>
>>> but it appear strange or buggy ? :-(
>>>
>>> i explain:
>>>
>>> i go on computer then on c:\ and there i tape in the Search Field
>>>
>>> autoexec.bat
>>> you can see that here -> http://www.numtek.com/te/vista_se_a.jpg
>>>
>>> in this first step there something allready strange the autoexec.bat
>>> seem hidden, but when we go on him properties is NOT !!
>>>
>>> So i launch the Search and he find NOTHING !!!
>>>
>>> i have do the same search but with XP on that same drive
>>> (networked-shared) and XP find it ;-)
>>>
>>> So what happen ?
>>>
>>> Thx a lot people.....
>>>
>>
>>
>

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
 


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Printer sharing trouble between Vista RC1 and XP MCE 2005 Bones558 Windows Vista Networking & Sharing 0 09-06-2006 09:12 PM
Changing Start Menu Search default selection from "Search the Com. Grant Windows Vista File Management 0 07-14-2006 04:38 AM
Not a valid win32 application jjmusicman29 Windows Vista Install & Setup 1 06-09-2006 07:12 PM
"not a valid win32 Application??? Kodiak Kid Windows Vista Install & Setup 1 06-09-2006 02:44 PM
Trouble with driver on Windows Vista Beta 2 sujatha Windows Vista Install & Setup 0 06-08-2006 06:44 PM