Vista DHCP internet connection issue

Posted: 02-10-2009, 09:28 PM
Having problems connecting Vista PC to internet via ethernet connection.
Connection is via Netgear DG834N router. Using Vista Home Premium with SP1
and router has latest firmware. Able to connect to internet via ethernet on
Win XP laptop and via wireless connection on Vista PC, but receiving IP
169.254.xxx.xxx from router on ethernet connection. Have tried combination
of static IP, but to no avail. Also tried fixes on kb 928233 on IP address
from non-microsoft DHCP servers, but no cure. Have also tried disabling
ipv6. Now not sure what registry settings I should be using. At wits end,
please help.

Vista DHCP internet connection issue


Responses to "Vista DHCP internet connection issue"

Treadstone
Guest
Posts: n/a
 
Vista DHCP internet connection issue
Posted: 02-10-2009, 09:28 PM
Having problems connecting Vista PC to internet via ethernet connection.
Connection is via Netgear DG834N router. Using Vista Home Premium with SP1
and router has latest firmware. Able to connect to internet via ethernet on
Win XP laptop and via wireless connection on Vista PC, but receiving IP
169.254.xxx.xxx from router on ethernet connection. Have tried combination
of static IP, but to no avail. Also tried fixes on kb 928233 on IP address
from non-microsoft DHCP servers, but no cure. Have also tried disabling
ipv6. Now not sure what registry settings I should be using. At wits end,
please help.
Treadstone
Guest
Posts: n/a
 
Vista DHCP internet connection issue
Posted: 02-10-2009, 09:29 PM
Having problems connecting Vista PC to internet via ethernet connection.
Connection is via Netgear DG834N router. Using Vista Home Premium with SP1
and router has latest firmware. Able to connect to internet via ethernet on
Win XP laptop and via wireless connection on Vista PC, but receiving IP
169.254.xxx.xxx from router on ethernet connection. Have tried combination
of static IP, but to no avail. Also tried fixes on kb 928233 on IP address
from non-microsoft DHCP servers, but no cure. Have also tried disabling
ipv6. Now not sure what registry settings I should be using. At wits end,
please help.
Jack \(MVP-Networking\).
Guest
Posts: n/a
 
Re: Vista DHCP internet connection issue
Posted: 02-11-2009, 12:51 AM
Hi
I assume that the computer in question is the one that its Wireless work OK
with the Router.
If so, make sure that you have a good cable between the computer and the
Router and try to disable temporarily the Wireless card.
See if it works when only the wired connection is On.
Jack (MS, MVP-Networking)

"Treadstone" <Treadstone@discussions.microsoft.com> wrote in message
news:9F13EF6B-FDEC-4F84-9955-4DA71D6D633A@microsoft.com...
> Having problems connecting Vista PC to internet via ethernet connection.
> Connection is via Netgear DG834N router. Using Vista Home Premium with
> SP1
> and router has latest firmware. Able to connect to internet via ethernet
> on
> Win XP laptop and via wireless connection on Vista PC, but receiving IP
> 169.254.xxx.xxx from router on ethernet connection. Have tried
> combination
> of static IP, but to no avail. Also tried fixes on kb 928233 on IP
> address
> from non-microsoft DHCP servers, but no cure. Have also tried disabling
> ipv6. Now not sure what registry settings I should be using. At wits
> end,
> please help.
Treadstone
Guest
Posts: n/a
 
Re: Vista DHCP internet connection issue
Posted: 02-14-2009, 03:43 PM
Hi, no joy either with static ip or automatic ip. tried disabling ipv6 etc.
with amount of tweaking done, how do i reset any registry changes? next
suggestion to remedy?





"Jack (MVP-Networking)." wrote:
> Hi
> I assume that the computer in question is the one that its Wireless work OK
> with the Router.
> If so, make sure that you have a good cable between the computer and the
> Router and try to disable temporarily the Wireless card.
> See if it works when only the wired connection is On.
> Jack (MS, MVP-Networking)
>
> "Treadstone" <Treadstone@discussions.microsoft.com> wrote in message
> news:9F13EF6B-FDEC-4F84-9955-4DA71D6D633A@microsoft.com...
> > Having problems connecting Vista PC to internet via ethernet connection.
> > Connection is via Netgear DG834N router. Using Vista Home Premium with
> > SP1
> > and router has latest firmware. Able to connect to internet via ethernet
> > on
> > Win XP laptop and via wireless connection on Vista PC, but receiving IP
> > 169.254.xxx.xxx from router on ethernet connection. Have tried
> > combination
> > of static IP, but to no avail. Also tried fixes on kb 928233 on IP
> > address
> > from non-microsoft DHCP servers, but no cure. Have also tried disabling
> > ipv6. Now not sure what registry settings I should be using. At wits
> > end,
> > please help.
>
>
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
 


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
DHCP Issue - Can Connect to Intranet, but not to Internet! Warren Windows XP Accessibility 0 08-22-2008 09:56 PM
Internet Connection Sharing: Logging DHCP Clients cwm_tsc Windows Vista Networking & Sharing 0 05-09-2008 07:34 AM
No internet connection. DHCP won't start!!! Omer Barr Windows XP Network & Web 1 10-24-2003 09:58 PM
Internet Connection Issue Bill Windows XP Hardware 1 09-23-2003 04:39 PM
Can you turn off the DHCP for Internet connection Sharing? Steve Winograd [MVP] Windows XP Network & Web 0 08-18-2003 08:36 AM