Vista Profile issue

Posted: 09-22-2008, 09:14 PM

After some upgrades mainly KB940157 my profile no longer loads
automatically. Once I log in to the machine it loads file explorer
rather than the profile explorer. I have to hit Ctrl Alt Delete and
start task manager then launch explorer in order to get my profile to
load. The system runs fine till i reboot then I have to redo it once
again.

i should also add that i created a new account just to test to see if
it was just my profile, long and behold i logged in to the new account
and have the same issue.

I have ran virus scan and malware to no end with nothing found. I also
tried to do registry cleaner utility and that didnt fix it either.

By chance do you know the exact registry key that loads explorer?




--
Trimm

Vista Profile issue


Responses to "Vista Profile issue"

Victor Constantinescu
Guest
Posts: n/a
 
Re: Vista Profile issue
Posted: 09-23-2008, 08:19 AM
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon]
"ReportBootOk"="1"
"Shell"="explorer.exe"
"Userinit"="C:\\Windows\\system32\\userinit.ex e,"
"VmApplet"="rundll32 shell32,Control_RunDLL \"sysdm.cpl\""
"AutoRestartShell"=dword:00000001
"LegalNoticeCaption"=""
"LegalNoticeText"=""
"PowerdownAfterShutdown"="0"
"ShutdownWithoutLogon"="0"
"cachedlogonscount"="10"
"forceunlocklogon"=dword:00000000
"passwordexpirywarning"=dword:0000000e
"Background"="0 0 0"
"DebugServerCommand"="no"
"WinStationsDisabled"="0"
"DisableCAD"=dword:00000000
"scremoveoption"="0"
"ShutdownFlags"=dword:0000002b
"AutoAdminLogon"="0"

--
Victor Constantinescu aka YounGun
Security MVP
http://victor-youngun.blogspot.com/


"Trimm" <Trimm.31dc2a5@vistabanter.com> wrote in message
news:Trimm.31dc2a5@vistabanter.com...
>
> After some upgrades mainly KB940157 my profile no longer loads
> automatically. Once I log in to the machine it loads file explorer
> rather than the profile explorer. I have to hit Ctrl Alt Delete and
> start task manager then launch explorer in order to get my profile to
> load. The system runs fine till i reboot then I have to redo it once
> again.
>
> i should also add that i created a new account just to test to see if
> it was just my profile, long and behold i logged in to the new account
> and have the same issue.
>
> I have ran virus scan and malware to no end with nothing found. I also
> tried to do registry cleaner utility and that didnt fix it either.
>
> By chance do you know the exact registry key that loads explorer?
>
>
>
>
> --
> Trimm
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
 


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Vista Roaming Profile Questions (Default Profile & User Folder on Desktop) Lightworker Windows Vista Networking & Sharing 0 06-23-2008 03:28 PM
Vista - Security Issue - 2 Admin profile on 1 computer marilynstlouis Windows Vista Administration 0 05-21-2008 01:33 AM
Profile issue with Easy Transfer RussI Windows Vista File Management 5 04-22-2008 02:06 AM
User Profile Issue Jack Windows Vista Administration 1 03-18-2008 08:24 AM
who do I resolve this roaming profile issue? Kelvin Beaton Windows XP Configuration & Management 1 08-16-2007 06:21 PM