Vista SP1 Machines drop Internet connection (LAN still Acessable)

Posted: 01-20-2009, 02:41 PM

I'm currently experiecing a wiered issue with Vista machines.
Below is my company's current situation:

We were infected with w32.downadup.b and as part of the removal
process we upgraded all of our machines with the latest patches, we
took each machine off the network and cleaned them manually one at a
time. Our network consists of VISTA and XP workstations and Win 2K &
2K3 servers. (Win2k DC)

Once it was determined that all machines were clean we turned on the
network. It was then we noticed the drops on all VISTA SP1 machines.

The following symptoms occur:

Vista randomly (it seems) drops Internet connection during which:
- LAN access is available
- Able to ping local computers including DC
- Able to perform nslookup (Primary DNS is DC)
- Able to perform reverse-nslookup
- UNABLE to ping websites (google / cnn / bbc)
- UNABLE to ping websites via IP address
- UNABLE to browse the internet via Chrome / Explorer / Safari

It's very odd and we've been unable to find a solution. There are
about 30+ VISTA machines (laptops and desktops).
Any help is greatly appreciated!

Vista SP1 Machines drop Internet connection (LAN still Acessable)


Responses to "Vista SP1 Machines drop Internet connection (LAN still Acessable)"

Synapse Syndrome
Guest
Posts: n/a
 
Re: Vista SP1 Machines drop Internet connection (LAN still Acessable)
Posted: 01-20-2009, 10:08 PM
Farhan <farhan.selod@gmail.com> wrote:
>
> I'm currently experiecing a wiered issue with Vista machines.
> Below is my company's current situation:
>
> We were infected with w32.downadup.b and as part of the removal
> process we upgraded all of our machines with the latest patches, we
> took each machine off the network and cleaned them manually one at a
> time. Our network consists of VISTA and XP workstations and Win 2K &
> 2K3 servers. (Win2k DC)
>
> Once it was determined that all machines were clean we turned on the
> network. It was then we noticed the drops on all VISTA SP1 machines.
>
> The following symptoms occur:
>
> Vista randomly (it seems) drops Internet connection during which:
> - LAN access is available
> - Able to ping local computers including DC
> - Able to perform nslookup (Primary DNS is DC)
> - Able to perform reverse-nslookup
> - UNABLE to ping websites (google / cnn / bbc)
> - UNABLE to ping websites via IP address
> - UNABLE to browse the internet via Chrome / Explorer / Safari
>
> It's very odd and we've been unable to find a solution. There are
> about 30+ VISTA machines (laptops and desktops).
> Any help is greatly appreciated!
Have you tried resetting the Winsock settings?

netsh winsock reset

What about the TCP/IP stack?

netsh int ip reset c:\tcpresetlog.txt

ss.


 
LinkBack Thread Tools Display Modes
 


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Vista internet drop after some time (need help!) xtremejimmy Windows Vista Networking & Sharing 7 05-25-2008 02:34 AM
Drop internet connection without using logoff Tim Marshall Windows XP Basics 5 03-02-2004 08:30 PM
Internet Connection Random Drop Andor J Kiss Windows XP Network & Web 0 12-21-2003 08:52 PM
can't ping own IP address & Drop Internet connection Joe Windows XP Network & Web 1 12-17-2003 04:28 AM
Switch users, internet connection drop off. Kelly Windows XP Basics 0 08-03-2003 07:22 AM