Vista/XP LAN networking problem

Posted: 04-10-2007, 09:56 AM
Alright I am trying to LAN my computers for file sharing and gaming through
my Linksys (Model #BEFSR41) ethernet router. One is running Vista Home
Premium and one is running XP Home edition. Both are desktops. I've been
working on this for about a month and so far, no go. A few days ago I
installed on my XP the Link-Layer Topology Discover (LLTD) Responder from
http://support.microsoft.com/kb/922120. It showed my Vista computer on it
until I restarted the computer. Now its not showing and I've reinstalled the
LLTD many times and theres no change. Both computers are in the same
workgroup with the same account name neither account has a password. When I
go to the Network and Sharing center on the Vista this is the map I get:

http://i128.photobucket.com/albums/p...ri/compmap.jpg

Can anyone help? This seems like a huge problem for alot of people.

Vista/XP LAN networking problem


Responses to "Vista/XP LAN networking problem"

Imori
Guest
Posts: n/a
 
RE: Vista/XP LAN networking problem
Posted: 04-10-2007, 12:00 PM
Nevermind, got it fixed. all I had to do was create an account on both
computers with the same name and password.

"Imori" wrote:
> Alright I am trying to LAN my computers for file sharing and gaming through
> my Linksys (Model #BEFSR41) ethernet router. One is running Vista Home
> Premium and one is running XP Home edition. Both are desktops. I've been
> working on this for about a month and so far, no go. A few days ago I
> installed on my XP the Link-Layer Topology Discover (LLTD) Responder from
> http://support.microsoft.com/kb/922120. It showed my Vista computer on it
> until I restarted the computer. Now its not showing and I've reinstalled the
> LLTD many times and theres no change. Both computers are in the same
> workgroup with the same account name neither account has a password. When I
> go to the Network and Sharing center on the Vista this is the map I get:
>
> http://i128.photobucket.com/albums/p...ri/compmap.jpg
>
> Can anyone help? This seems like a huge problem for alot of people.
Robert L [MVP - Networking]
Guest
Posts: n/a
 
Re: Vista/XP LAN networking problem
Posted: 04-10-2007, 03:07 PM
Thank you for sharing your experience with us. Creating the same username on both computers fixes many issues.

Bob Lin, MS-MVP, MCSE & CNE
Networking, Internet, Routing, VPN Troubleshooting on http://www.ChicagoTech.net
How to Setup Windows, Network, VPN & Remote Access on http://www.HowToNetworking.com
"Imori" <Imori@discussions.microsoft.com> wrote in message news:BB39A3C8-18EE-4F79-9742-7E080588EC13@microsoft.com...
Nevermind, got it fixed. all I had to do was create an account on both
computers with the same name and password.

"Imori" wrote:
> Alright I am trying to LAN my computers for file sharing and gaming through
> my Linksys (Model #BEFSR41) ethernet router. One is running Vista Home
> Premium and one is running XP Home edition. Both are desktops. I've been
> working on this for about a month and so far, no go. A few days ago I
> installed on my XP the Link-Layer Topology Discover (LLTD) Responder from
> http://support.microsoft.com/kb/922120. It showed my Vista computer on it
> until I restarted the computer. Now its not showing and I've reinstalled the
> LLTD many times and theres no change. Both computers are in the same
> workgroup with the same account name neither account has a password. When I
> go to the Network and Sharing center on the Vista this is the map I get:
>
> http://i128.photobucket.com/albums/p...ri/compmap.jpg
>
> Can anyone help? This seems like a huge problem for alot of people.
Imori
Guest
Posts: n/a
 
Re: Vista/XP LAN networking problem
Posted: 04-10-2007, 03:16 PM
So i noticed. Kinda annoys me that I went through so much to fix it though
when it was that simple..but hey people, give this a try. Also, I'm not sure
if it helped but at the same time I disabled IpV6 on the Vista. So yeah..best
of luck to you all and God Bless.

"Robert L [MVP - Networking]" wrote:
> Thank you for sharing your experience with us. Creating the same username on both computers fixes many issues.
>
> Bob Lin, MS-MVP, MCSE & CNE
> Networking, Internet, Routing, VPN Troubleshooting on http://www.ChicagoTech.net
> How to Setup Windows, Network, VPN & Remote Access on http://www.HowToNetworking.com
> "Imori" <Imori@discussions.microsoft.com> wrote in message news:BB39A3C8-18EE-4F79-9742-7E080588EC13@microsoft.com...
> Nevermind, got it fixed. all I had to do was create an account on both
> computers with the same name and password.
>
> "Imori" wrote:
>
> > Alright I am trying to LAN my computers for file sharing and gaming through
> > my Linksys (Model #BEFSR41) ethernet router. One is running Vista Home
> > Premium and one is running XP Home edition. Both are desktops. I've been
> > working on this for about a month and so far, no go. A few days ago I
> > installed on my XP the Link-Layer Topology Discover (LLTD) Responder from
> > http://support.microsoft.com/kb/922120. It showed my Vista computer on it
> > until I restarted the computer. Now its not showing and I've reinstalled the
> > LLTD many times and theres no change. Both computers are in the same
> > workgroup with the same account name neither account has a password. When I
> > go to the Network and Sharing center on the Vista this is the map I get:
> >
> > http://i128.photobucket.com/albums/p...ri/compmap.jpg
> >
> > Can anyone help? This seems like a huge problem for alot of people
Keith D
Guest
Posts: n/a
 
Re: Vista/XP LAN networking problem
Posted: 04-10-2007, 09:26 PM

"Imori" <Imori@discussions.microsoft.com> wrote in message
newsF169D6C-634B-4613-B758-9EED768608CF@microsoft.com...
> Alright I am trying to LAN my computers for file sharing and gaming
> through
> my Linksys (Model #BEFSR41) ethernet router. One is running Vista Home
> Premium and one is running XP Home edition. Both are desktops. I've been
> working on this for about a month and so far, no go. A few days ago I
> installed on my XP the Link-Layer Topology Discover (LLTD) Responder from
> http://support.microsoft.com/kb/922120. It showed my Vista computer on it
> until I restarted the computer. Now its not showing and I've reinstalled
> the
> LLTD many times and theres no change. Both computers are in the same
> workgroup with the same account name neither account has a password. When
> I
> go to the Network and Sharing center on the Vista this is the map I get:
>
> http://i128.photobucket.com/albums/p...ri/compmap.jpg
>

Hi

I have same setup and same router

The LLTD is only so that the vista map will see the XP machine
nothing else

mine was sorted by network magic
which has a free 30 day trial

http://www.networkmagic.com/download/

it has also sorted others on here

you will need to install in both computers and run the variuos stages
from both

chers for now

Keith D.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
 


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Vista Networking Problem Dippers Windows Vista Networking & Sharing 20 01-02-2008 04:04 PM
Windows Vista home networking problem pah Windows Vista Networking & Sharing 7 06-08-2007 08:02 PM
XP/Vista networking problem angimoo Windows Vista Networking & Sharing 9 03-06-2007 02:31 PM
Networking problem Vista-Vista Luis Windows Vista Networking & Sharing 0 01-30-2007 03:26 PM
Networking problem with Vista RC 1 Build 5600 hoss Windows Vista Networking & Sharing 4 11-23-2006 10:14 PM