Vista64 Hangs at Boot..

Posted: 01-16-2009, 01:22 PM

My clean Vista 64 installation freezes on boot-up. I get perhaps on
pass of the good ole 'night rider' bar before that's all she wrote.
can however boot into Safe Mode fine, which is how I am able to pos
this.

After the initial installation Windows did boot normally though wit
limited capabilities/drivers as normal. From there I downloaded an
installed the most recent audio/video/chipset/sata drivers for my boar
but when rebooting it hung up. I then downloaded the most recen
Windows Updates which went fine until the reboot stage at which time i
hung and thus failed insatllation. I tried removing the Blue Ray drive
and all but 2GB memory but the same thing still happens

The RAID controller does have the Vista 64 drivers installed and lates
firmware. It is recognized fine and able to be accessed in safe mode s
it doesn't seem to make sense it would cause issue during a regula
post. That's about the only thing left to remove and i'll try tha
shortly. Any help is appriciated. This is my first x64 installation
was hoping for a little more stability than Vista 32

Motherboard: Gigabyte GA-e7EAM nVidia 9400 serie
HDD: Western Digital Green 500G
Memory: G.Skill PC800 2GB module x
3Ware 9560SE 4MPL RAID controller w/ 4x Seagate 1TB Drive
BD-ROM: Pionee

--
roark

Vista64 Hangs at Boot..


Responses to "Vista64 Hangs at Boot.."

mikeyhsd
Guest
Posts: n/a
 
Re: Vista64 Hangs at Boot..
Posted: 01-17-2009, 12:12 AM
might use MSCONFIG and selective enabling of items a few at a time to see which one is causing the problem.

disable all startup items, enable a few and boot, repeat till you see which one is causing the problem.


mikeyhsd@lamparty.net



"roark" <guest@unknown-email.com> wrote in message news:507e8953ea608c453d2b437b58e7b8ad@nntp-gateway.com...

My clean Vista 64 installation freezes on boot-up. I get perhaps one
pass of the good ole 'night rider' bar before that's all she wrote. I
can however boot into Safe Mode fine, which is how I am able to post
this.

After the initial installation Windows did boot normally though with
limited capabilities/drivers as normal. From there I downloaded and
installed the most recent audio/video/chipset/sata drivers for my board
but when rebooting it hung up. I then downloaded the most recent
Windows Updates which went fine until the reboot stage at which time it
hung and thus failed insatllation. I tried removing the Blue Ray drive,
and all but 2GB memory but the same thing still happens.

The RAID controller does have the Vista 64 drivers installed and latest
firmware. It is recognized fine and able to be accessed in safe mode so
it doesn't seem to make sense it would cause issue during a regular
post. That's about the only thing left to remove and i'll try that
shortly. Any help is appriciated. This is my first x64 installation I
was hoping for a little more stability than Vista 32.

Motherboard: Gigabyte GA-e7EAM nVidia 9400 series
HDD: Western Digital Green 500GB
Memory: G.Skill PC800 2GB module x 4
3Ware 9560SE 4MPL RAID controller w/ 4x Seagate 1TB Drives
BD-ROM: Pioneer


--
roark
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
 


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hangs after First (1st) Boot...? Ben Windows Vista Install & Setup 1 03-22-2007 01:55 AM
multi boot with xp32 and vista64? Exe Windows Vista Install & Setup 6 06-19-2006 01:53 AM
CF Boot Hangs After FBA Rob Windows XP Embedded 4 05-24-2005 07:32 PM
hangs at boot!!! veidtmeister@aol.com Windows XP Accessibility 0 07-26-2004 07:24 PM
XP hangs on boot Trevor Windows XP 0 08-31-2003 11:35 PM