Window Explorer LOST!

Posted: 07-01-2006, 12:43 AM
I am totally lost trying to figure this new Windows Explorer out. I am by no
means a newbie. This thing is making no sense to me at all. I also believe
that it is reporting drives (partitions) incorrectly. The search function is
totally non functional in my install (5384), can only run in Safe Mode. Just
MHO,

Jon

Window Explorer LOST!


Responses to "Window Explorer LOST!"

mikeyhsd
Guest
Posts: n/a
 
Re: Window Explorer LOST!
Posted: 07-01-2006, 01:09 PM
this might help.
in the lower corner of the left pane there is a click button to make the folder tree show. you can then drag the divider up to show your computer folder tree.



mikeyhsd@sport.rr.com



"Jon" <Jon@discussions.microsoft.com> wrote in message news:2002B1E7-E703-43F8-81F9-B2FDBF9B03EC@microsoft.com...
I am totally lost trying to figure this new Windows Explorer out. I am by no
means a newbie. This thing is making no sense to me at all. I also believe
that it is reporting drives (partitions) incorrectly. The search function is
totally non functional in my install (5384), can only run in Safe Mode. Just
MHO,

Jon
Jon
Guest
Posts: n/a
 
Re: Window Explorer LOST!
Posted: 07-01-2006, 05:50 PM
I will have to check that out as I totally missed it. I still don't get why
when I search on a known folder or file nothing comes back. Is the button
immeadiately to the right of the text box a "clear" button? There is a drop
down to the right of that that lets you choose between This Computer and The
Internet. I am thinking you are supposed to click the appropriate one to
initiate the search. I have noticed on my installation, dual boot enviornment
using the second partition for Vista, that the drive letters between the C:
and D: drives gets swapped in Vista so that Vista reports C: when it is
really D: . Still not sure why they made such radical changes to Windows
Explorer. I did find that right clicking the new Start/Windows Logo still
gives you a context menu with Explore as a choice and that works somewhat
normally. Thanks for you tip Mikehsd

"mikeyhsd" wrote:
> this might help.
> in the lower corner of the left pane there is a click button to make the folder tree show. you can then drag the divider up to show your computer folder tree.
>
>
>
> mikeyhsd@sport.rr.com
>
>
>
> "Jon" <Jon@discussions.microsoft.com> wrote in message news:2002B1E7-E703-43F8-81F9-B2FDBF9B03EC@microsoft.com...
> I am totally lost trying to figure this new Windows Explorer out. I am by no
> means a newbie. This thing is making no sense to me at all. I also believe
> that it is reporting drives (partitions) incorrectly. The search function is
> totally non functional in my install (5384), can only run in Safe Mode. Just
> MHO,
>
> Jon
Jon
Guest
Posts: n/a
 
Re: Window Explorer LOST!
Posted: 07-01-2006, 06:51 PM
I am looking but the only button on the left side I have is directly below
the Back/Forward buttons and that is not bringing up the folder tree. Is it
because so far I can only boot to safe mode? IE 7 is working and I can browse
the internet. I don't get why when I enter E:\downloads in the search box it
is not finding it as I know it exists.

"mikeyhsd" wrote:
> this might help.
> in the lower corner of the left pane there is a click button to make the folder tree show. you can then drag the divider up to show your computer folder tree.
>
>
>
> mikeyhsd@sport.rr.com
>
>
>
> "Jon" <Jon@discussions.microsoft.com> wrote in message news:2002B1E7-E703-43F8-81F9-B2FDBF9B03EC@microsoft.com...
> I am totally lost trying to figure this new Windows Explorer out. I am by no
> means a newbie. This thing is making no sense to me at all. I also believe
> that it is reporting drives (partitions) incorrectly. The search function is
> totally non functional in my install (5384), can only run in Safe Mode. Just
> MHO,
>
> Jon
mikeyhsd
Guest
Posts: n/a
 
Re: Window Explorer LOST!
Posted: 07-01-2006, 10:48 PM
I am using Vista Ultimate edition 64 bit.
with Windows Explorer on screen, at the bottom of the LEFT pane should be the word FOLDER.
click on it and your folder tree should show. you can then use the horizontal divider to expand the folders.



mikeyhsd@sport.rr.com



"Jon" <Jon@discussions.microsoft.com> wrote in message news:C7515ACC-FD61-4AD9-BD64-7C0E7E2FB56F@microsoft.com...
I am looking but the only button on the left side I have is directly below
the Back/Forward buttons and that is not bringing up the folder tree. Is it
because so far I can only boot to safe mode? IE 7 is working and I can browse
the internet. I don't get why when I enter E:\downloads in the search box it
is not finding it as I know it exists.

"mikeyhsd" wrote:
> this might help.
> in the lower corner of the left pane there is a click button to make the folder tree show. you can then drag the divider up to show your computer folder tree.
>
>
>
> mikeyhsd@sport.rr.com
>
>
>
> "Jon" <Jon@discussions.microsoft.com> wrote in message news:2002B1E7-E703-43F8-81F9-B2FDBF9B03EC@microsoft.com...
> I am totally lost trying to figure this new Windows Explorer out. I am by no
> means a newbie. This thing is making no sense to me at all. I also believe
> that it is reporting drives (partitions) incorrectly. The search function is
> totally non functional in my install (5384), can only run in Safe Mode. Just
> MHO,
>
> Jon
Jon
Guest
Posts: n/a
 
Re: Window Explorer LOST!
Posted: 07-02-2006, 07:39 PM
Hi mikeyhsd,
I still am not seeing the folders button that you see. I am also using X64
Ultimate build 5384. So far I can only get safe mode up. I seem to have a
video problem with my ATI Radeon X1600 which if you look many people are
having the same problem. Maybe the button you are talking about is not
available in safe mode. I did discover I can use ALT + Up Key to manually
navigate up to what I would call old My Computer view and then double click
the drive I need. What happened to the Up button in the old Windows Explorer?
I had to go in the View menu and drill down to find this. I hope it's a lot
better in normal mode!

Jon

"mikeyhsd" wrote:
> I am using Vista Ultimate edition 64 bit.
> with Windows Explorer on screen, at the bottom of the LEFT pane should be the word FOLDER.
> click on it and your folder tree should show. you can then use the horizontal divider to expand the folders.
>
>
>
> mikeyhsd@sport.rr.com
>
>
>
> "Jon" <Jon@discussions.microsoft.com> wrote in message news:C7515ACC-FD61-4AD9-BD64-7C0E7E2FB56F@microsoft.com...
> I am looking but the only button on the left side I have is directly below
> the Back/Forward buttons and that is not bringing up the folder tree. Is it
> because so far I can only boot to safe mode? IE 7 is working and I can browse
> the internet. I don't get why when I enter E:\downloads in the search box it
> is not finding it as I know it exists.
>
> "mikeyhsd" wrote:
>
> > this might help.
> > in the lower corner of the left pane there is a click button to make the folder tree show. you can then drag the divider up to show your computer folder tree.
> >
> >
> >
> > mikeyhsd@sport.rr.com
> >
> >
> >
> > "Jon" <Jon@discussions.microsoft.com> wrote in message news:2002B1E7-E703-43F8-81F9-B2FDBF9B03EC@microsoft.com...
> > I am totally lost trying to figure this new Windows Explorer out. I am by no
> > means a newbie. This thing is making no sense to me at all. I also believe
> > that it is reporting drives (partitions) incorrectly. The search function is
> > totally non functional in my install (5384), can only run in Safe Mode. Just
> > MHO,
> >
> > Jon
Jon
Guest
Posts: n/a
 
Re: Window Explorer LOST!
Posted: 07-02-2006, 08:37 PM
Update:
Yes it's better in normal mode and I found the folders button. That works
nice. Thanks.

"Jon" wrote:
> Hi mikeyhsd,
> I still am not seeing the folders button that you see. I am also using X64
> Ultimate build 5384. So far I can only get safe mode up. I seem to have a
> video problem with my ATI Radeon X1600 which if you look many people are
> having the same problem. Maybe the button you are talking about is not
> available in safe mode. I did discover I can use ALT + Up Key to manually
> navigate up to what I would call old My Computer view and then double click
> the drive I need. What happened to the Up button in the old Windows Explorer?
> I had to go in the View menu and drill down to find this. I hope it's a lot
> better in normal mode!
>
> Jon
>
> "mikeyhsd" wrote:
>
> > I am using Vista Ultimate edition 64 bit.
> > with Windows Explorer on screen, at the bottom of the LEFT pane should be the word FOLDER.
> > click on it and your folder tree should show. you can then use the horizontal divider to expand the folders.
> >
> >
> >
> > mikeyhsd@sport.rr.com
> >
> >
> >
> > "Jon" <Jon@discussions.microsoft.com> wrote in message news:C7515ACC-FD61-4AD9-BD64-7C0E7E2FB56F@microsoft.com...
> > I am looking but the only button on the left side I have is directly below
> > the Back/Forward buttons and that is not bringing up the folder tree. Is it
> > because so far I can only boot to safe mode? IE 7 is working and I can browse
> > the internet. I don't get why when I enter E:\downloads in the search box it
> > is not finding it as I know it exists.
> >
> > "mikeyhsd" wrote:
> >
> > > this might help.
> > > in the lower corner of the left pane there is a click button to make the folder tree show. you can then drag the divider up to show your computer folder tree.
> > >
> > >
> > >
> > > mikeyhsd@sport.rr.com
> > >
> > >
> > >
> > > "Jon" <Jon@discussions.microsoft.com> wrote in message news:2002B1E7-E703-43F8-81F9-B2FDBF9B03EC@microsoft.com...
> > > I am totally lost trying to figure this new Windows Explorer out. I am by no
> > > means a newbie. This thing is making no sense to me at all. I also believe
> > > that it is reporting drives (partitions) incorrectly. The search function is
> > > totally non functional in my install (5384), can only run in Safe Mode. Just
> > > MHO,
> > >
> > > Jon
21stcenturyfox
Guest
Posts: n/a
 
RE: Window Explorer LOST!
Posted: 08-09-2006, 09:21 PM
Jon i'm totally with you on this one , even when I'm looking for stuff on my
drives is there search returns nothing

"Jon" wrote:
> I am totally lost trying to figure this new Windows Explorer out. I am by no
> means a newbie. This thing is making no sense to me at all. I also believe
> that it is reporting drives (partitions) incorrectly. The search function is
> totally non functional in my install (5384), can only run in Safe Mode. Just
> MHO,
>
> Jon
JonK
Guest
Posts: n/a
 
RE: Window Explorer LOST!
Posted: 08-11-2006, 12:44 AM
Hi,
I was limited to safe mode when I was having the problem. Once I got into
normal mode I found the search worked a lot better. I also found you can
still right click My Computer as before and get windows explorer as before.

Jon

"21stcenturyfox" wrote:
> Jon i'm totally with you on this one , even when I'm looking for stuff on my
> drives is there search returns nothing
>
> "Jon" wrote:
>
> > I am totally lost trying to figure this new Windows Explorer out. I am by no
> > means a newbie. This thing is making no sense to me at all. I also believe
> > that it is reporting drives (partitions) incorrectly. The search function is
> > totally non functional in my install (5384), can only run in Safe Mode. Just
> > MHO,
> >
> > Jon
Sailfish
Guest
Posts: n/a
 
RE: Window Explorer LOST!
Posted: 10-20-2006, 05:05 AM
JonK" wrote:
> Hi,
> I was limited to safe mode when I was having the problem. Once I got into
> normal mode I found the search worked a lot better. I also found you can
> still right click My Computer as before and get windows explorer as before.
>
> Jon
>
> "21stcenturyfox" wrote:
>
> > Jon i'm totally with you on this one , even when I'm looking for stuff on my
> > drives is there search returns nothing
> >
> > "Jon" wrote:
> >
> > > I am totally lost trying to figure this new Windows Explorer out. I am by no
> > > means a newbie. This thing is making no sense to me at all. I also believe
> > > that it is reporting drives (partitions) incorrectly. The search function is
> > > totally non functional in my install (5384), can only run in Safe Mode. Just
> > > MHO,
> > >
Count me in as well. I've been toiling with simple text string search for a
few days and cannot get the search facility to work. It finds files who's
finename matches the search string but not any files where the string is
contained within them. I've tried indexed, non-indexed, search in file and
all the other search options I could find, to no avail.

Live Search may have some advantages for some folks but for a
straight-forward and ease of use capability, give me the old XP Dead Search
capability.

fwiw, the files I'm searching are most CSS file, i.e., *.css which contain
only text.
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
 


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Recall window layout Jerry West Windows Vista File Management 2 11-17-2006 05:20 AM
how uninstall window vista? prodigal Windows Vista Install & Setup 6 09-30-2006 11:19 PM
Cannot change colors of window elements jhansman Windows Vista Performance & Maintenance 0 06-25-2006 04:37 PM
Feedback For Window Live Mail Desktop reddevils Windows Vista Mail 1 06-24-2006 05:35 PM
Editing metadata in the main Explorer window in Beta 2 Chris Altmann Windows Vista File Management 2 05-27-2006 02:51 AM