windows 7 not installing properly

Posted: 01-21-2009, 11:24 AM
Hello everyone,

I started installing windows 7 today by mounting the image in virtual drive.
I constantly get an error message stating that

"Windows cannot copy files required for installation. The files may be
corrupt or missing. Make sure all files required for installation are
available, and restart the installation. Error code: 0x80070241"

I tried using both power ISO and Ultra ISO for mounting.
I did not want to burn an new DVD for a BETA version .
Any suggestions for installing?

Regards

Jagannath

--
"Never be afraid to try something new. Remember, amateurs built the Ark.
Professionals built the Titanic."

windows 7 not installing properly


Responses to "windows 7 not installing properly"

TaurArian
Guest
Posts: n/a
 
Re: windows 7 not installing properly
Posted: 01-21-2009, 11:50 AM
Jaganpro wrote:
:: Hello everyone,
::
:: I started installing windows 7 today by mounting the image in
:: virtual drive. I constantly get an error message stating that
::
:: "Windows cannot copy files required for installation. The files may
:: be corrupt or missing. Make sure all files required for installation
:: are available, and restart the installation. Error code: 0x80070241"
::
:: I tried using both power ISO and Ultra ISO for mounting.
:: I did not want to burn an new DVD for a BETA version .
:: Any suggestions for installing?
::
:: Regards
::
:: Jagannath
::
:: --
:: "Never be afraid to try something new. Remember, amateurs built the
:: Ark. Professionals built the Titanic."


Hi there, please post to the Win7 Forum -

Windows 7 Beta Forum :
http://social.technet.microsoft.com/...egory/w7itpro/
--

TaurArian [MVP] 2005-2009 - Update Services
http://taurarian.mvps.org
======================================
How to ask a question: http://support.microsoft.com/kb/555375
Disclaimer: The information has been posted "as is" with no warranties
or guarantees and doesn't give any rights. Computer Maintenance:
Acronis / Diskeeper / Paragon / Raxco



vista caguna
Guest
Posts: n/a
 
Re: windows 7 not installing properly
Posted: 01-21-2009, 11:50 AM
>I did not want to burn an new DVD for a BETA version .
Any suggestions for installing?

Im not sure that you can start an install from within windows, I did it by
booting from dvd

A dvd costs 30 cents

if you are sooooo cheap get a RW disk so you can use again in the future



"Jaganpro" <jaganpro@hotmail.com> wrote in message
news:#DnFIr7eJHA.5188@TK2MSFTNGP05.phx.gbl...
> Hello everyone,
>
> I started installing windows 7 today by mounting the image in virtual
> drive. I constantly get an error message stating that
>
> "Windows cannot copy files required for installation. The files may be
> corrupt or missing. Make sure all files required for installation are
> available, and restart the installation. Error code: 0x80070241"
>
> I tried using both power ISO and Ultra ISO for mounting.
> I did not want to burn an new DVD for a BETA version .
> Any suggestions for installing?
>
> Regards
>
> Jagannath
>
> --
> "Never be afraid to try something new. Remember, amateurs built the Ark.
> Professionals built the Titanic."
Alias
Guest
Posts: n/a
 
Re: windows 7 not installing properly
Posted: 01-21-2009, 11:55 AM
TaurArian wrote:
> Jaganpro wrote:
> :: Hello everyone,
> ::
> :: I started installing windows 7 today by mounting the image in
> :: virtual drive. I constantly get an error message stating that
> ::
> :: "Windows cannot copy files required for installation. The files may
> :: be corrupt or missing. Make sure all files required for installation
> :: are available, and restart the installation. Error code: 0x80070241"
> ::
> :: I tried using both power ISO and Ultra ISO for mounting.
> :: I did not want to burn an new DVD for a BETA version .
> :: Any suggestions for installing?
> ::
> :: Regards
> ::
> :: Jagannath
> ::
> :: --
> :: "Never be afraid to try something new. Remember, amateurs built the
> :: Ark. Professionals built the Titanic."
>
>
> Hi there, please post to the Win7 Forum -
>
> Windows 7 Beta Forum :
> http://social.technet.microsoft.com/...egory/w7itpro/
Yeah, MS wants to make sure they can censor you.

Alias
Gary M
Guest
Posts: n/a
 
Re: windows 7 not installing properly
Posted: 01-21-2009, 12:15 PM
You can copy the files to a flash drive and run the setup from the flash
drive.
I followed the instructions below to install Win 7 on a laptop running XP,
and a desktop as well.
You run the setup from within windows.

From: Installing Win7 using a USB Stick | Media | TechNet Edge

The steps for preparing the USB Disk.

1. Diskpart
2. List Disk
3. Select Disk 1 $Replace 1 with number reflecting your USB Drive$
4. clean
5. create partition primary
6. active
7. format fs=fat32 quick
8. assign

Now, a drive letter reflecting the drive should appear. Copy the bits from
the DVD to the USB Stick.
If you get errors along the way, simply remove the drive and repeat the
process.

"Jaganpro" <jaganpro@hotmail.com> wrote in message
news:#DnFIr7eJHA.5188@TK2MSFTNGP05.phx.gbl...
> Hello everyone,
>
> I started installing windows 7 today by mounting the image in virtual
> drive. I constantly get an error message stating that
>
> "Windows cannot copy files required for installation. The files may be
> corrupt or missing. Make sure all files required for installation are
> available, and restart the installation. Error code: 0x80070241"
>
> I tried using both power ISO and Ultra ISO for mounting.
> I did not want to burn an new DVD for a BETA version .
> Any suggestions for installing?
>
> Regards
>
> Jagannath
>
> --
> "Never be afraid to try something new. Remember, amateurs built the Ark.
> Professionals built the Titanic."
measekite's psychiatrist
Guest
Posts: n/a
 
Re: windows 7 not installing properly
Posted: 01-21-2009, 04:56 PM

"Alias" <iamaliasNUKE@gmailTHIS.com> wrote in message
news:gl72g7$ic9$2@news.motzarella.org...
> TaurArian wrote:
>> Jaganpro wrote:
>> :: Hello everyone,
>> ::
>> :: I started installing windows 7 today by mounting the image in
>> :: virtual drive. I constantly get an error message stating that
>> ::
>> :: "Windows cannot copy files required for installation. The files may
>> :: be corrupt or missing. Make sure all files required for installation
>> :: are available, and restart the installation. Error code: 0x80070241"
>> ::
>> :: I tried using both power ISO and Ultra ISO for mounting.
>> :: I did not want to burn an new DVD for a BETA version .
>> :: Any suggestions for installing?
>> ::
>> :: Regards
>> ::
>> :: Jagannath
>> ::
>> :: --
>> :: "Never be afraid to try something new. Remember, amateurs built the
>> :: Ark. Professionals built the Titanic."
>>
>>
>> Hi there, please post to the Win7 Forum -
>>
>> Windows 7 Beta Forum :
>> http://social.technet.microsoft.com/...egory/w7itpro/
>
> Yeah, MS wants to make sure they can censor you.
>
> Alias
No, not for posting issues. MS censors Alias for being an Ubuntu jack-ass
trying to shove Ubuntu down our throats. Everyone knows that Ubuntu is a
piece of SHIT OS that nobody wants.



Peter Foldes
Guest
Posts: n/a
 
Re: windows 7 not installing properly
Posted: 01-21-2009, 05:44 PM
Alias

Not a question about censoring. It is a question that help can be achieved much
faster and much more accurately from the Beta group of Windows 7 since others there
have already experienced this issue and have found a way to correct it

--
Peter

Please Reply to Newsgroup for the benefit of others
Requests for assistance by email can not and will not be acknowledged.

"Alias" <iamaliasNUKE@gmailTHIS.com> wrote in message
news:gl72g7$ic9$2@news.motzarella.org...
> TaurArian wrote:
>> Jaganpro wrote:
>> :: Hello everyone,
>> ::
>> :: I started installing windows 7 today by mounting the image in
>> :: virtual drive. I constantly get an error message stating that
>> ::
>> :: "Windows cannot copy files required for installation. The files may
>> :: be corrupt or missing. Make sure all files required for installation
>> :: are available, and restart the installation. Error code: 0x80070241"
>> ::
>> :: I tried using both power ISO and Ultra ISO for mounting.
>> :: I did not want to burn an new DVD for a BETA version .
>> :: Any suggestions for installing?
>> ::
>> :: Regards
>> ::
>> :: Jagannath
>> ::
>> :: --
>> :: "Never be afraid to try something new. Remember, amateurs built the
>> :: Ark. Professionals built the Titanic."
>>
>>
>> Hi there, please post to the Win7 Forum -
>>
>> Windows 7 Beta Forum :
>> http://social.technet.microsoft.com/...egory/w7itpro/
>
> Yeah, MS wants to make sure they can censor you.
>
> Alias
The poster formerly known as 'The Poster Formerly Known as NinaDiBoy'
Guest
Posts: n/a
 
Re: windows 7 not installing properly
Posted: 01-21-2009, 06:06 PM
Jaganpro wrote:
> Hello everyone,
>
> I started installing windows 7 today by mounting the image in virtual
> drive. I constantly get an error message stating that
>
> "Windows cannot copy files required for installation. The files may be
> corrupt or missing. Make sure all files required for installation are
> available, and restart the installation. Error code: 0x80070241"
>
> I tried using both power ISO and Ultra ISO for mounting.
> I did not want to burn an new DVD for a BETA version .
> Any suggestions for installing?
>
> Regards
>
> Jagannath
>
I got that message the first time I tried it too because The download
was bad. Redownload it and try again. That's what worked for me.

--
"Software is like sex, it's better when it's free."
- Linus Torvalds

DRM and unintended consequences:
http://blogs.techrepublic.com.com/se...35&tag=nl.e101
Alias
Guest
Posts: n/a
 
Re: windows 7 not installing properly
Posted: 01-21-2009, 11:28 PM
measekite's psychiatrist wrote:
> "Alias" <iamaliasNUKE@gmailTHIS.com> wrote in message
> news:gl72g7$ic9$2@news.motzarella.org...
>> TaurArian wrote:
>>> Jaganpro wrote:
>>> :: Hello everyone,
>>> ::
>>> :: I started installing windows 7 today by mounting the image in
>>> :: virtual drive. I constantly get an error message stating that
>>> ::
>>> :: "Windows cannot copy files required for installation. The files may
>>> :: be corrupt or missing. Make sure all files required for installation
>>> :: are available, and restart the installation. Error code: 0x80070241"
>>> ::
>>> :: I tried using both power ISO and Ultra ISO for mounting.
>>> :: I did not want to burn an new DVD for a BETA version .
>>> :: Any suggestions for installing?
>>> ::
>>> :: Regards
>>> ::
>>> :: Jagannath
>>> ::
>>> :: --
>>> :: "Never be afraid to try something new. Remember, amateurs built the
>>> :: Ark. Professionals built the Titanic."
>>>
>>>
>>> Hi there, please post to the Win7 Forum -
>>>
>>> Windows 7 Beta Forum :
>>> http://social.technet.microsoft.com/...egory/w7itpro/
>> Yeah, MS wants to make sure they can censor you.
>>
>> Alias
>
> No, not for posting issues. MS censors Alias for being an Ubuntu jack-ass
> trying to shove Ubuntu down our throats. Everyone knows that Ubuntu is a
> piece of SHIT OS that nobody wants.
>
>
>
But if I didn't tell people they would never know how worthless it is
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
 


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Windows XP Laptop not installing USB drives Properly Marts Windows XP 5 01-13-2009 08:17 PM
Updates are not installing properly David Sherman Windows Vista 2 04-25-2006 08:01 PM
Microsoft Money not properly installing Misty Windows XP Help & Support 1 02-28-2004 09:49 PM
IIS not installing properly on XP Mark Stephenson Windows XP Network & Web 0 02-22-2004 04:16 PM
Audio driver and Norton Internet security not installing properly Eion Windows XP Help & Support 0 01-31-2004 08:26 PM