Windows Driver Foundation - Service does not start (no WPD on XP S

Posted: 11-13-2008, 05:39 AM
Hello,

I've installed the Windows Media Format 11 Runtime to install the WPD
runtime on XP. The installation went fine, but the service won't start.

The message is:

"Could not start Windows Driver Foundation - User Mode Driver Framework on
local computer Error 31: A Device Attached to the System is not functioning"

WPDMon reports no MTP traffic at all when I plug a camera device. I have no
peripheral attached and the only driver is the MTP/PTP driver that ships with
the WM 11 runtime.

I've looked everywhere and tried all I could think of during the the past 8
hours or so, to no avail.

Does anyone knows how to solve this?

TIA,

A.R.



Windows Driver Foundation - Service does not start (no WPD on XP S


Responses to "Windows Driver Foundation - Service does not start (no WPD on XP S"

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
 


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
The Windows Firewall service terminated with service-specific error 13 (0xD). (cannot start firewall) Amster Windows Vista Security 3 09-06-2008 05:44 PM
Windows Driver Foundation Don Burn Windows XP Device Drivers 0 05-04-2005 04:59 PM
Windows User Mode Driver Framework (UMWdf) service wii not start ranger_cole Windows XP Music 2 04-11-2005 02:05 PM
StartService Database Locked, Can't Start Kernel Mode Driver Service Windows XP Setup 1 09-17-2004 08:58 AM
error: Parallel port driver service failed to start bob yeaw Windows XP Security & Administration 0 11-26-2003 06:19 AM