WoW and the network crash/reboot

Posted: 11-08-2006, 06:36 AM
I am truly not sure what to classify this under so I am putting it under
games as it only seems to happen while playing World of Warcraft. (I WIll
also leave something under their Vista Beta frorum.)

I am currently using Vista releasee 5744 on an AMD 3000+; Asus A7N8X
(Nvidia2) MB (with onboard E-Net port); 2gigs RAM; Gforce 6600; SB Audigy 2ZS
PC with all the latest Beta drivers.

For the most part the PC works great. I turned off Glass cause I was having
some memory issues with DVD burning and otehr stuff and wanted to eliminate
the display as the cause..

WHAT IS THE ISSUE: So the problem I am having is that when I play WoW and
upon completing a quest (can take up to 5 seconds to actually occur, but the
common factor is clicking quest complete and hearing the reward sound) one of
two things happens:

The first is that my internet connection goes down. For all intent and
purposes my network is fully functional which I can test by going to any of
the 6 other PCs connected and surf the web. On the game PC I canot browse
the web or the internal network. I cannot Release/Renew and IP or even pink
the loop back. Its just dead.

The second thing that can happen is that the monitor goes black, the PC
makes a weird humming sound and then reboots itself.

The only consistant thing is that it ALWAYS occurs just after I have
completed quest. Now it is not every quest cause I can go for hours
sometimes and not have a problem, then once it happens it won't stop. The
only think I can think of is that it is when the server is full (which I can
tell cause of the queue that happens when I have to log in each time), but
that is not even that consistent because after a whil with the issue the
queue goes away buthe problem doesn't.

Not sure if anyone else has had a similar problem, but I wanted to get this
out there in case someone might have a similar situation.

WoW and the network crash/reboot


Responses to "WoW and the network crash/reboot"

carpat
Guest
Posts: n/a
 
RE: WoW and the network crash/reboot
Posted: 11-08-2006, 06:39 AM
Quick note that I went out to the WoW site (should have done that first) and
found this:
Are you getting disconnected or is the game crashing when you turn in a quest?
http://www.blizzard.com/support/wow/?id=aww01679p

"carpat" wrote:
> I am truly not sure what to classify this under so I am putting it under
> games as it only seems to happen while playing World of Warcraft. (I WIll
> also leave something under their Vista Beta frorum.)
>
> I am currently using Vista releasee 5744 on an AMD 3000+; Asus A7N8X
> (Nvidia2) MB (with onboard E-Net port); 2gigs RAM; Gforce 6600; SB Audigy 2ZS
> PC with all the latest Beta drivers.
>
> For the most part the PC works great. I turned off Glass cause I was having
> some memory issues with DVD burning and otehr stuff and wanted to eliminate
> the display as the cause..
>
> WHAT IS THE ISSUE: So the problem I am having is that when I play WoW and
> upon completing a quest (can take up to 5 seconds to actually occur, but the
> common factor is clicking quest complete and hearing the reward sound) one of
> two things happens:
>
> The first is that my internet connection goes down. For all intent and
> purposes my network is fully functional which I can test by going to any of
> the 6 other PCs connected and surf the web. On the game PC I canot browse
> the web or the internal network. I cannot Release/Renew and IP or even pink
> the loop back. Its just dead.
>
> The second thing that can happen is that the monitor goes black, the PC
> makes a weird humming sound and then reboots itself.
>
> The only consistant thing is that it ALWAYS occurs just after I have
> completed quest. Now it is not every quest cause I can go for hours
> sometimes and not have a problem, then once it happens it won't stop. The
> only think I can think of is that it is when the server is full (which I can
> tell cause of the queue that happens when I have to log in each time), but
> that is not even that consistent because after a whil with the issue the
> queue goes away buthe problem doesn't.
>
> Not sure if anyone else has had a similar problem, but I wanted to get this
> out there in case someone might have a similar situation.
Mike C.
Guest
Posts: n/a
 
Re: WoW and the network crash/reboot
Posted: 11-24-2006, 08:54 AM
I actually had filed this as a bug during beta testing of Vista.

It was a result of Nvidia's driver. I have yet to experience this issue in
Vista x64 build 6000 (RTM).


"carpat" <carpat@discussions.microsoft.com> wrote in message
news:7B8E007D-B961-41C0-8A9C-B0987D0F9BA3@microsoft.com...
> Quick note that I went out to the WoW site (should have done that first)
> and
> found this:
> Are you getting disconnected or is the game crashing when you turn in a
> quest?
> http://www.blizzard.com/support/wow/?id=aww01679p
>
> "carpat" wrote:
>
>> I am truly not sure what to classify this under so I am putting it under
>> games as it only seems to happen while playing World of Warcraft. (I WIll
>> also leave something under their Vista Beta frorum.)
>>
>> I am currently using Vista releasee 5744 on an AMD 3000+; Asus A7N8X
>> (Nvidia2) MB (with onboard E-Net port); 2gigs RAM; Gforce 6600; SB Audigy
>> 2ZS
>> PC with all the latest Beta drivers.
>>
>> For the most part the PC works great. I turned off Glass cause I was
>> having
>> some memory issues with DVD burning and otehr stuff and wanted to
>> eliminate
>> the display as the cause..
>>
>> WHAT IS THE ISSUE: So the problem I am having is that when I play WoW and
>> upon completing a quest (can take up to 5 seconds to actually occur, but
>> the
>> common factor is clicking quest complete and hearing the reward sound)
>> one of
>> two things happens:
>>
>> The first is that my internet connection goes down. For all intent and
>> purposes my network is fully functional which I can test by going to any
>> of
>> the 6 other PCs connected and surf the web. On the game PC I canot
>> browse
>> the web or the internal network. I cannot Release/Renew and IP or even
>> pink
>> the loop back. Its just dead.
>>
>> The second thing that can happen is that the monitor goes black, the PC
>> makes a weird humming sound and then reboots itself.
>>
>> The only consistant thing is that it ALWAYS occurs just after I have
>> completed quest. Now it is not every quest cause I can go for hours
>> sometimes and not have a problem, then once it happens it won't stop.
>> The
>> only think I can think of is that it is when the server is full (which I
>> can
>> tell cause of the queue that happens when I have to log in each time),
>> but
>> that is not even that consistent because after a whil with the issue the
>> queue goes away buthe problem doesn't.
>>
>> Not sure if anyone else has had a similar problem, but I wanted to get
>> this
>> out there in case someone might have a similar situation.
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
 


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
No network printer after reboot Nathan Windows Vista Networking & Sharing 0 10-16-2006 04:57 PM
Reboot on smb directory listing unforgiven512 Windows Vista Networking & Sharing 0 08-21-2006 07:36 AM
System Freezes on Shut down / Reboot Bradford Windows Vista Performance & Maintenance 0 08-15-2006 03:37 AM
Help! Install hangs on first reboot fuzzmaster Windows Vista Install & Setup 5 06-11-2006 11:51 PM
Reboot & build 5308 crashes nylander Windows Vista Install & Setup 1 05-29-2006 11:04 PM