WoW + Vista Ult 64x Framerates are horrible...

Posted: 12-25-2008, 07:32 PM

Hey guys,
Kind of upset here at the performance of WoW.
I have a pretty nice set up. I had XP64 before and WoW ran flawlessly.
Here's my setup.

Mac Pro 3.2ghz 8 Core.
8800GTS (Latest nvidia driver installed) 180.48
WD 300GB VelociRaptor HD.
Vista Ultimate 64bit. SP1

I honestly don't think I should be having any problems with lag at the
highest setting with this set up.
It must be the Vista Ultimate 64bit that's causing the lag some how...
I did try out an older driver for the video card and it's still the
same...
I have Aero turned off and optimized Vista also.

Anyone have any ideas?


--
digiegg

WoW + Vista Ult 64x Framerates are horrible...


Responses to "WoW + Vista Ult 64x Framerates are horrible..."

NormCameron
Guest
Posts: n/a
 
Re: WoW + Vista Ult 64x Framerates are horrible...
Posted: 12-26-2008, 12:25 AM

digiegg;920003 Wrote:
> Hey guys,
> Kind of upset here at the performance of WoW.
> I have a pretty nice set up. I had XP64 before and WoW ran flawlessly.
> Here's my setup.
>
> Mac Pro 3.2ghz 8 Core.
> 8800GTS (Latest nvidia driver installed) 180.48
> WD 300GB VelociRaptor HD.
> Vista Ultimate 64bit. SP1
>
> I honestly don't think I should be having any problems with lag at the
> highest setting with this set up.
> It must be the Vista Ultimate 64bit that's causing the lag some how...
> I did try out an older driver for the video card and it's still the
> same...
> I have Aero turned off and optimized Vista also.
>
> Anyone have any ideas?
It is the eye candy in DX10 that is slowing you down on highest
settings. XP has only DX9. Disable the DX10 settings in WOW if you
want to play at max.

Norm


--
NormCameron


Mark
Guest
Posts: n/a
 
Re: WoW + Vista Ult 64x Framerates are horrible...
Posted: 12-26-2008, 07:18 AM
I have an 880GT (not the GTS) but I am not on a mac and I was getting uneven
framerates, ~20-40 in normal areas with the highest setting and 1600x1200
24bit8x. However in Dalaran and Shatt I got about 5fps - completely
unplayable. I had to move down to "Medium" settings to get things to even
out (40-70fps) and Dalaran is still terrible (about 15fps) and I get out of
there as fast as I can. The "Shadows" setting seems to be a real hog, try
setting it off, things are not as nice lookingbut I would rather have less
shadows and more draw-distance!

Mark


"digiegg" <guest@unknown-email.com> wrote in message
news:b33a98c949837155cf93251d6c54eadb@nntp-gateway.com...
>
> Hey guys,
> Kind of upset here at the performance of WoW.
> I have a pretty nice set up. I had XP64 before and WoW ran flawlessly.
> Here's my setup.
>
> Mac Pro 3.2ghz 8 Core.
> 8800GTS (Latest nvidia driver installed) 180.48
> WD 300GB VelociRaptor HD.
> Vista Ultimate 64bit. SP1
>
> I honestly don't think I should be having any problems with lag at the
> highest setting with this set up.
> It must be the Vista Ultimate 64bit that's causing the lag some how...
> I did try out an older driver for the video card and it's still the
> same...
> I have Aero turned off and optimized Vista also.
>
> Anyone have any ideas?
>
>
> --
> digiegg
digiegg
Guest
Posts: n/a
 
Re: WoW + Vista Ult 64x Framerates are horrible...
Posted: 12-26-2008, 08:03 AM

What would be a DX 10 setting?
what should i turn off in wow to get it working as DX9

--
digiegg
NormCameron
Guest
Posts: n/a
 
Re: WoW + Vista Ult 64x Framerates are horrible...
Posted: 12-26-2008, 08:16 AM

digiegg;920406 Wrote:
> What would be a DX 10 setting?
> what should i turn off in wow to get it working as DX9?

You need to switch of some of the eye candy, as suggested by Mark.
You could also try a beta Driver. I have an 8800Gt (overclocked) and
it runs fine with settings maxed out.


--
NormCameron


MrNeeds
Guest
Posts: n/a
 
Re: WoW + Vista Ult 64x Framerates are horrible...
Posted: 12-26-2008, 02:09 PM

have you got Anti-aliasing running as well? if your running the game at
high resolutions, theres no real need for anti-aliasing to be enabled.
also texture filtering on high settings can slow down the game as well,
i suggest you turn these settings to how i have them in the NV control
panel. See attached Image


+-------------------------------------------------------------------+
|Filename: AA TF.JPG |
|Download: http://www.vistax64.com/attachment.p...achmentid=8912 |
+-------------------------------------------------------------------+

--
MrNeeds

Probed by admins!

Click on the Scales if i've Helped you
digiegg
Guest
Posts: n/a
 
Re: WoW + Vista Ult 64x Framerates are horrible...
Posted: 12-26-2008, 04:50 PM

NormCameron;920443 Wrote:
> > digiegg;920406 Wrote:
> > What would be a DX 10 setting?
> > what should i turn off in wow to get it working as DX9?> >
>
>
> You need to switch of some of the eye candy, as suggested by Mark.
> You could also try a beta Driver. I have an 8800Gt (overclocked) and
> it runs fine with settings maxed out.
what are these eyecandies?
also did you see a big difference comparing to new driver vs beta?


--
digiegg
digiegg
Guest
Posts: n/a
 
Re: WoW + Vista Ult 64x Framerates are horrible...
Posted: 12-26-2008, 04:50 PM

NormCameron;920443 Wrote:
> > digiegg;920406 Wrote:
> > What would be a DX 10 setting?
> > what should i turn off in wow to get it working as DX9?> >
>
>
> You need to switch of some of the eye candy, as suggested by Mark.
> You could also try a beta Driver. I have an 8800Gt (overclocked) and
> it runs fine with settings maxed out.
what are these eyecandies?
also did you see a big difference comparing to new driver vs beta?


--
digiegg
Paul Smith
Guest
Posts: n/a
 
Re: WoW + Vista Ult 64x Framerates are horrible...
Posted: 12-27-2008, 01:39 AM
The last big patch upped the graphics in WoW quite a bit. Scale back
shadowing and view distance may help (shadows are actually quite heavy and
do impact performance a lot, so scale them down a bit). Northrend is even
heavier than the rest of WoW.

The DirectX10, 9 stuff is completely unrelated.

--
Paul Smith,
Yeovil, UK.
Microsoft MVP Windows Desktop Experience.
http://www.dasmirnov.net/blog/
http://www.windowsresource.net/

*Remove nospam. to reply by e-mail*


"digiegg" <guest@unknown-email.com> wrote in message
news:b33a98c949837155cf93251d6c54eadb@nntp-gateway.com...
>
> Hey guys,
> Kind of upset here at the performance of WoW.
> I have a pretty nice set up. I had XP64 before and WoW ran flawlessly.
> Here's my setup.
>
> Mac Pro 3.2ghz 8 Core.
> 8800GTS (Latest nvidia driver installed) 180.48
> WD 300GB VelociRaptor HD.
> Vista Ultimate 64bit. SP1
>
> I honestly don't think I should be having any problems with lag at the
> highest setting with this set up.
> It must be the Vista Ultimate 64bit that's causing the lag some how...
> I did try out an older driver for the video card and it's still the
> same...
> I have Aero turned off and optimized Vista also.
>
> Anyone have any ideas?
Paul Smith
Guest
Posts: n/a
 
Re: WoW + Vista Ult 64x Framerates are horrible...
Posted: 12-27-2008, 01:39 AM
The last big patch upped the graphics in WoW quite a bit. Scale back
shadowing and view distance may help (shadows are actually quite heavy and
do impact performance a lot, so scale them down a bit). Northrend is even
heavier than the rest of WoW.

The DirectX10, 9 stuff is completely unrelated.

--
Paul Smith,
Yeovil, UK.
Microsoft MVP Windows Desktop Experience.
http://www.dasmirnov.net/blog/
http://www.windowsresource.net/

*Remove nospam. to reply by e-mail*


"digiegg" <guest@unknown-email.com> wrote in message
news:b33a98c949837155cf93251d6c54eadb@nntp-gateway.com...
>
> Hey guys,
> Kind of upset here at the performance of WoW.
> I have a pretty nice set up. I had XP64 before and WoW ran flawlessly.
> Here's my setup.
>
> Mac Pro 3.2ghz 8 Core.
> 8800GTS (Latest nvidia driver installed) 180.48
> WD 300GB VelociRaptor HD.
> Vista Ultimate 64bit. SP1
>
> I honestly don't think I should be having any problems with lag at the
> highest setting with this set up.
> It must be the Vista Ultimate 64bit that's causing the lag some how...
> I did try out an older driver for the video card and it's still the
> same...
> I have Aero turned off and optimized Vista also.
>
> Anyone have any ideas?
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
 


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Vista Ultimate x64 MUI english language pack horrible Error Code 2 Robert Aldwinckle Windows Vista Performance & Maintenance 0 03-02-2008 04:20 AM
Horrible Windows Vista download/browsing performance Tigger Windows Vista Performance & Maintenance 8 08-27-2007 09:16 PM
Horrible, please help Tyler W W Windows Vista File Management 7 07-06-2007 06:26 PM
Choppy framerates in Halo Dill0n Windows XP Games 6 10-24-2004 04:06 AM
Horrible Problem Steven Millignton Windows XP Security & Administration 2 06-06-2004 02:45 PM